Wednesday , February 8 2023

Boschetarul care și-a omorât prietenul de pahar într-un garaj din Suceava a fost condamnat la 13 ani de pușcărie

Mihai Nastasiu, un recidivist de 39 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor. El a fost găsit vinovat pentru că, după o ceartă avută cu un prieten de pahar, l-a bătut pe acesta, iar în urma loviturilor victima a decedatarestat

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Mihai Nastasiu la 13 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

Amintim că la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecat pe inculpatul Mihai Nastasiu, de 39 de ani, din comuna Dumbrăveni, dar care locuiește efectiv pe raza municipiului Suceava, recidivist, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Anchetatorii au stabilit că victima Florin Fodor, în vârstă de 53 de ani, era prieten cu martorul Mihai Derla, de 32 de ani, care locuiește temporar într-un garaj amplasat pe strada Oituz din Suceava. Cei doi consumau destul de des băuturi alcoolice atât în diverse localuri și baruri din oraș, cât și la garajul respectiv.

O altă persoană care frecventa acel garaj și care socializa cu cei doi prieteni de pahar era inculpatul Mihai Nastasiu.

În cursul zilei de 9 noiembrie 2017, Florin Fodor s-a întâlnit cu Mihai Derla și au consumat băuturi alcoolice. În jurul orei 22.45, cei doi au mers la garaj cu intenția de a mai consuma băuturi alcoolice. La scurt timp, în acel loc a ajuns și Nastasiu, care a vorbit cu victima și cu martorul Mihai Derla. Cei trei au băut împreună bere.

La un moment dat, între inculpat și victimă s-a iscat o altercație verbală ce a degenerat rapid în îmbrânceli reciproce. Au ieșit în afara garajului, unde Fodor a fost proiectat la pământ, moment în care inculpatul a inițiat un atac furibund asupra sa, lovindu-l cu pumnii și picioarele la nivelul corpului, în special în zona feței. În apărarea victimei a intervenit martorul Mihai Derla, care a fost și el agresat de inculpat, fiind înlăturat, tras de păr și împins într-o parte.

În cele din urmă, agresorul a încetat să-și mai lovească partenerul de pahar, l-a târât în interiorul garajului, așezând-l pe pământ, culcat pe o parte. La scurt timp, inculpatul a plecat de la fața locului, iar Mihai Derla a sunat la 112, solicitând intervenția medicilor. După puțină vreme, Florin Fodor a decedat.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, „moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unui traumatism cerebral cu hematom subdural emisferic stâng instalat prin ruptura arterei cerebrale stângi și contuziei cerebrale, asfixiei mecanice prin aspirarea sângelui în căile respiratorii inferioare ca urmare a fracturii de piramidă nazală. Leziunile au putut fi produse prin loviri active, repetate cu mijloace contondente, urmate de cădere”. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …