Thursday , August 18 2022

Bazarul rămâne închis până pe 18 iunie. Bazariștii și terasele sezoniere situate pe terenul Primăriei nu plătesc chirii pe durata Stării de alertă

Activitatea agenților comerciali din bazarul Suceava rămâne suspendată pe întreaga durată a stării de alertă, adică până pe 18 iunie. Măsura are mari șanse să fie adoptată în ședința Consiliului Local al municipiului Suceava din data de 27 mai, un proiect de hotărâre aflat la punctul 29 de pe ordinea de zi a ședinței având astfel de măsuri.

Precizăm că recent, primarul Ion Lungu anunța că măsura redeschiderii Bazarului va fi discutată la începutul lunii viitoare. Cert este însă că indiferent care va fi rezultatul, agenții economici din Bazarul din Lunca Sucevei vor fi scutiți de plata chiriei și în luna mai, a anunțat primarul Ion Lungu care a menționat că va propune acest lucru Consiliului Local în ședința de săptămâna viitoare. „Îi vom scuti de chirie pe cei din bazar și luna asta iar la începutul lunii viitoare vom analiza situația redeschiderii lui. Comercianții din Bazar au fost scutiți de plata chiriei jumătate din luna martie și (pentru) luna aprilie. De această măsură au beneficiat și alți agenți economici care și-au suspendat activitatea pe timpul pandemiei de coronavirus și care au depus la Primărie cereri pentru scutirea la plata chiriei. Nu putem aproba cererile retroactiv pentru lunile în care nu au făcut această solicitare și nu știm dacă au funcționat sau nu”, a spus primarul Sucevei, la ultima conferință de presă.

Practic, pentru perioada menționată în proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării în ședința din 27 mai a Consiliului local Suceava, operatorii economici nu vor achita chiriile pentru chioșcuri, la fel cum s-a întâmplat pe perioada stării de urgență. Reamintim că Bazarul Suceava cu aproape 2.000 de spații comerciale a fost închis pe data de 18 martie din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, toți comercianții care au închiriat terenuri proprietate privată sau publică a Municipiului Suceava vor putea fi scutiți de plata chiriei cu condiția depunerii documentației aferente și, de asemenea, vor fi scutite de la plata chiriei terasele sezoniere pentru amenajarea cărora au fost închiriate terenuri private sau publice ale municipalități sucevene necesară. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de execuție pentru lucrările de consolidare ale ansamblului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat în cursul dimineții de joi contractul de execuție pentru lucrările …

No comments

  1. ”evazionistii astia din bazar”. Il urasc de moarte bugetarii si nici nu prea pot sa le dea amenda. Am o veste proasta pentru bugetari. Prostii din privat nu mai au sau nu mai vor sa tina in carca niste PARAZITI.