Monday , October 3 2022

Bărbat din Mitocași, băgat în arest pentru că a încălcat un ordin de protecția și a încercat să intre în locuința soției sale

În data de 15 mai 2021, la ora 20.50,  polițiștii din Adâncata au fost sesizați de către P. Eleonora de 53 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, despre faptul că soțul său, P.  Vasile, tot de 53 ani, din localitate, încearcă să intre în curtea locuinței, încălcând astfel ordinul de protecție emis față de acesta anterior.

Femeia locuiește singură în satul Mitocași, comuna Mitocu Dragomirnei, iar sâmbătă, 15 mai, în jurul orelor 20.50, în timp ce se afla în locuința sa, l-a văzut pe fereastră pe soțul său încercând să intre în curtea casei. Întrucât față de P. Vasile, prin sentința civilă pronunțată la data de 15.12.2020 s-a dispus evacuarea temporară din locuința familiei și obligarea la păstrarea unei distanțe minime de 200 față de soția sa pe o perioadă de 6 luni, aceasta a solicitat intervenția unui echipaj de poliție.

La sosirea polițiștilor, bărbatul a fost găsit în fața gardului ce împrejmuiește locuința soției sale, la poarta principală de acces în curte, încercând să intre.  Fiind sub influența băuturilor alcoolice, fără să provoace scandal, bărbatul a spus că a venit la locuința sa pentru a rezolva unele probleme financiare cu soția sa, cu toate că avea la cunoștință despre ordinul de protecție emis împotriva sa. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție…”.

Față de P. Vasile, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata, au luat luni măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca ieri acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunerea de luare a unei măsuri privative de libertate. (O.S.)

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …