Monday , May 27 2024

Asfaltări până în ultima clipă în partea ucraineană, pe drumul ce duce spre punctul de frontieră Crasna – Vicovu de Sus, ce va fi inaugurat joi de premierii Ciucă și Șmyhal

Și la ucraineni e ca la noi în multe privințe: când este o vizită oficială se asfaltează până în ultima clipă. Până atunci, oamenii rabdă și circulă pe drumuri proaste. Cel mai recent exemplu este cum se efectuează miercuri o gamă largă de lucrări de reparații pe zona drumului de la Storojineț la punctul de control Crasna, care va fi inaugurat joi, 10 noiembrie.

Această rută este importantă din punct de vedere strategic și economic, deoarece leagă Ucraina și România prin punctul de control Crasna – Vicovu de Sus. Iar pe 10 noiembrie este vizita la punctul de control vamal de la Crasna a premierului Ucrainei, Denis Șmyhal.

El se va întâlni cu omologul său Nicolae Ciucă, premierul României urmând să facă o deplasare la Suceava pentru ca apoi să ajungă la punctul de trecere al frontierei de la Vicovu de Sus.

Există și diferențe: ucrainenii se și laudă cu acest de mod de lucru pe ultima sută de metri. Pe contul de Facebook al Administrației Militare Regionale sunt postate atât fotografii relevante, cât și date tehnice: „La 9 noiembrie, reparația medie curentă a drumului arată astfel: aproape 4,5 km în stratul superior al pavajului asfaltic; au fost amenajate 85 de întâlniri cu alte drumuri secundare; au fost amenajate 42 de instalații artificiale; șanțuri adâncite cu 17 km (80%); amenajat bordura pe 15 km. Muncitorii rutieri aranjează în prezent stratul superior de beton asfaltic”. (D.P.)

 

Vezi si

Adrian Popoiu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar la Siret. Flutur: Orașul se află pe drumul cel bun și va avea autostradă

Adrian Popoiu a avut duminică, 26 mai, lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar …