Wednesday , February 8 2023

Amenzi pentru proprietarii de câini agresivi

caine [800x600]

Având în vedere apropierea vacanței de vară a copiilor, dar și faptul că odată cu venirea verii tot mai mulți cetățeni ies la plimbare cu animalele de companie, polițiștii Biroului de Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava au organizat în această minivacanță o acțiune privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale de către deținătorii sau proprietarii de câini periculoși și agresivi.

Astfel, au fost depistate și verificate 17 persoane care se deplasau pe stradă sau în alte locuri publice însoțite de câini prevăzuți la categoria I, conform art.1, lit. a din OUG 55/2002. În urma verificărilor în bazele de date au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei.

Totodată, deținătorilor de câini li s-au adus la cunoștință că se interzice: organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop și participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent cărei rase aparțin câinii; importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la art. 1, lit. a; reproducția câinilor prevăzuți la art. 1 din Ordonanță, care nu au acte de ori­gine recunoscute de Asociația Chinologică Română, afiliată la Federația Chinologică Internațională; abandonarea câinilor prevăzuți la art. 1, art. 2, alin. 1 și la art. 6, alin. 4; câinii prevăzuți la art. 1, lit. a), indiferent de sex, vor fi obligatoriu sterilizați; sterilizarea câinilor va fi confirmată în carnetul de sănătate de către medicul veterinar care a efectuat intervenția. (D.Z.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …