Tuesday , December 6 2022

Amenzi de 60.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu Suceava la o firmă de dezmembrări și un producător de anvelope

Garda de Mediu Suceava a efectuat o serie de controale pe raza judetului Suceava, în perioada 3-8 august a.c., pentru respectarea legislației privind regimul substanțelor și deșeurilor periculoase. La acțiuni au participat și reprezentanți ai MAI-IPJ Suceava, fiind efectuate un număr de 6 controale la agenți economici din domeniu. În urma controalelor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei, totodată fiind aplicată și sancțiunea complemantară de suspendare a activității unui agent economic.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, la controlul efectuat la DEZMEMBRĂRI UNGUREANU SRL, s-a constatat desfășurarea de activități fără a deține autorizație de mediu, aplicându-se o sancțiune contravențională în conformitate cu Legea 212 /2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și vehiculelor scoase din uz.

Totodată, comisarii de mediu au suspendat activitatea societății, conform OG nr. 2 /2001 privind regimul juridic al contravențiilor, în cauză fiind stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea intrării în legalitate.

Controlul efectuat la RADBURG SOFT SERVICE SRL a scos la iveală nereguli privind depozitarea anvelopelor uzate scoase din uz, gestionarea uleiurilor uzate, precum și neconformități în întocmirea raportării către autoritatea competentă a cantității de anvelope introduse pe piața națională în anul 2020. Comisarii de mediu au aplicat sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile HG nr.170/2004, privind gestionarea anvelopelor uzate, și HG nr. 235/2007, privind gestionarea uleiurilor uzate. Pentru remedierea deficiențelor constatate, au fost stabilite măsuri cu termene de realizare. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …