Friday , December 8 2023

Afaceristul ieșean care a angajat gașca lui Geo Buruiană să-i recupereze o datorie a scăpat de închisoare

Afaceristul Mihai Boroianu a fost condamnat cu suspendare de Tribunalul Iași la doi ani, nouă luni și 10 zile de închisoare pentru că a angajat gruparea lui Geo Buruiană să-i recupereze o datorie de 5.000 de euro. Doi aghiotanți de-ai lui Buruiană au sechestrat doi frați din Pașcani, până când mama acestora a achitat datoria  

geo buruiana
Interlopul Geo Buruiana

Mihai Boroianu, afaceristul din Pașcani care a apelat la banda de recuperatori a interlopului sucevean Geo Buruiană, a fost condamnat cu suspendare la doi ani, nouă luni și 10 zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de “constituire a unui grup infracțional organizat”, “complicitate la lipsire de libertate în mod illegal” și “instigare la șantaj”. Sentința instanței ieșene nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Anchetatorii au stabilit faptul că în anul 2010, Mihai Boroianu, de 56  de ani, din municipiul Pașcani, județul Iași, a aderat la un grup infracțional organizat împreună cu sucevenii Gheorghe Buruiană zis „Geo”, Dumitru Sorin Solomon zis „Bodo”, Cătălin Anghelina, Valentin Rusu zis „Bill”, Petru Oneață și alții, cu structură bine determină, rețeaua fiind coordonată de Geo Buruiană. Scopul acestei grupări era de a obține ilicit beneficii materiale prin comiterea infracțiunii de șantaj sau alte infracțiuni cu violență.
Mihai Boroianu a luat legătura cu Petru Oneață și Dragoș Amariței pentru a recupera o sumă de bani împrumutată fraților Teodor și Cătălin Coroeanu din municipiul Pașcani. Concret, Boroianu, administrator al unei firme, le-a împrumutat celor doi frați suma de 5.000 de euro, pe care aceștia nu i-au mai înapoiat-o. Astfel, bărbatul a apelat la Geo Buruiană, Dumitru Sorin Solomon, Valentin Rusu, Cătălin Anghelina, Gheorghe Doroftei zis „Tinel”, Petru Oneață, Dragoș Amariței zis „Dudu”, care au fost sprijiniți și de Marcel Cușnir, afaceristul sucevean cunoscut pentru problemele sale cu legea din Germania. Interesant este faptul că numele lui Dragoș Amariței apare și în dosarul în care DIICOT a făcut peste 50 de percheziții, în șase județe din țară, pentru destructurarea a două grupări de traficanți de țigări, el având rolul de distribuitor pe județul Iași.
Surse din rândul anchetatorilor au arătat că aceștia erau cunoscuți că foloseau forța pentru a impune „taxă de șmecher” în municipiul Suceava. Această poveste a ajuns și la urechile lui Mihai Boroianu, care a luat legătura cu Petru Oneață și Dragoș Amariței pentru a recupera banii împrumutați fraților Coroeanu. Astfel, pe 30 octombrie 2010, Boroianu l-a chemat pe Petru Oneață la magazinul său din Pașcani, unde l-a angajat pe acesta să îi recupereze banii împrumutați și nerecuperați, dar i-a și indicat modul cum vor acționa. Patronul ieșean l-a sunat pe unul dintre frații Coroeanu pentru a veni până la locuința sa pentru a-i oferi o lucrare în domeniul construcțiilor. Acesta a venit cu un taxi, a intrat în casa lui Boroianu, unde a dat de Petru Oneață, care, recomandându-se ca fiind rus, l-a luat pe acesta și l-a băgat în beci. Cum nu avea bani, el și-a chemat fratele, care s-a deplasat cu un autoturism Daewoo la locuința lui Boroianu, loc unde a devenit și el din salvator victimă, ajungând în beci lângă fratele său. Timp de aproape patru zile, ei au fost bătuți și amenințați, fiind eliberați abia pe 3 noiembrie 2010, când mama lor a trimis banii prin transfer rapid. Oneață și Amariței au ridicat banii și i-au adus lui Boroianu, așa cum s-au înțeles în prealabil. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

„Fii bun, nu doar de Crăciun”, iar Iulius Mall te premiază!

La Iulius Mall Suceava ai parte de o întreagă experiență senzorială, în special în această …