Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit într-un accident petrecut la Sucevița

reportersite
20 ianuarie 2021, 2:40

La volanul BMW-ului X6 cu volan pe dreapta se afla un prieten al lui Bodnar, Dănuț Ghinghiloschi. L un moment dat, acesta a scăpat mașina de sub control și a lovit un podeț din fața unei case, apoi poarta de acces și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a ajuns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Bodnar a fost grav rănit, fiind diagnosticat cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”, după unele surse existând riscul ca acesta să nu mai poată merge. El a fost transferat ieri la un spital din Iași. Familia sa a postat un mesaj în care spune că “Daniel urmează să fie operat miercuri. Şansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă”

În noaptea de luni spre marți, în jurul orelor 02.20, Ghinghiloschi Dănuț, de 24 ani, din Solca, conducea autoturismul BMW X6 cu post de conducere pe partea dreaptă, înmatriculat în Marea Britanie, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, având direcția de deplasare spre  Marginea. În autoturism, în calitate de pasager, ocupând locul din stânga față, se afla  activistul de mediu Daniel Bodnar, de 33 ani, din Rădăuți.

Ajungând pe un sector de drum în aliniament, din cauza neatenției în conducere, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga, a lovit un podeț din fața unei case, apoi poarta de acces și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, a lovit un indicator rutier.

În aceste condiții au rezultat avarii majore la autoturism și vătămarea corporală a celor doi ocupanți ai autoturismului, aceștia fiind transportați cu o ambulanță SAJ și autoturismul unei rude la Spitalul Municipal Rădăuți.

Cel mai grav a fost rănit Daniel Bodnar, care a fost diagnosticat cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”, după unele surse existând riscul ca acesta să nu mai poată merge. Bodnar a fost transferat ieri la un spital din Iași, urmând ca în cursul zilei de azi să fie supus unor intervenții chirurgicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Acestuia i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

“Urmează să fie operat. Şansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă”

Familia lui Daniel Bodnar a transmis ieri un mesaj pe Facebook, în care aduce câteva lămuriri cu privire la starea lui de sănătate.

Salutare, oameni frumoși!

(Așa ii plăcea lui Daniel să ne salute pe toți).

Noi, soția, fetița, frații, surorile și părinții lui Daniel, avem speranța că Daniel se va face bine și că Dumnezeu îl va ajuta să treacă peste această perioadă grea din viața lui.

Daniel urmează să fie operat mâine (miercuri – n.r.) și are mare nevoie de rugăciunile noastre ale tuturor. Şansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă. Deocamdată nu cunoaștem ce costuri implică toate procedurile, însă la momentul potrivit vom anunța aici pe pagină.

Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!”, au transmis rudele lui Daniel Bodnar.

De asemnea, activistul de mediu a transmis un mesaj prin intermediul luptătorului Ghiță Ignat: „Am vorbit cu Daniel acum câteva minute și m-a rugat să fac un lucru pentru el. Dimineață, de cum am deschis telefonul, am văzut știrea că a fost grav accidentat astă noapte. Că medicii discutau diferite posibilități, care mai de care mai pesimiste, cu privire la sănătatea lui Daniel”, a scris Ignat ieri pe contul său de Facebook.

Putem foarte ușor în aceste momente să alunecăm pe panta abruptă a răutăților și să ne alăturăm celor care judecă, să vorbim urât, să dăm noi sentințe, ca și cum noi am fi Dumnezeu sau să ne bucurăm (așa cum am văzut pe net că se întâmplă deja) de necazul omului.

Mă gândesc la familia, soția, copiii lui Daniel și mă rog ca Dumnezeu să le dea putere, să le mângâie inima în aceste momente și să-i întărească, indiferent de ce se va întâmpla cu el.

Dorința lui Daniel este să ne rugăm pentru el. Mi-a zis: «dă mai departe acest mesaj, doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu, cred că El poate face minuni»”, a mai transmis Ghiță Ignat. (O.S.)