Tuesday , August 3 2021

Acces gratuit pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ sucevene, în vară şi în weekend

prorociuc

Un proiect de hotărâre iniţiat de liberalul Daniel Prorociuc a fost adoptat la ultima şedinţă a Consiliului Local Suceava, însă primarul Ion Lungu a insistat cu privire la faptul că nu trebuie permis accesul gratuit în sălile de sport ale şcolilor, ci doar pe terenurile de sport

Consiliul Local Suceava a aprobat, la ultima şedinţă, un proiect de hotărâre iniţiat de consilierul local liberal Daniel Prorociuc  (foto) şi de viceprimarul Ovidiu Doroftei conform căruia pe terenurile sportive din incinta unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Suceava vor fi puse gratuit la dispoziţia cetăţenilor municipiului reşedinţă de judeţ pentru efectuarea unor activităţi cu caracter sportiv, pe perioada vacanţei de vară şi pe perioada de weekend. Proiectul iniţiat de Daniel Prorociuc a stârnit unele dezbateri atât înainte de şedinţă, cât şi în timpul şedinţei. Nu întâmplător s-a isistat pe formularea „aprobare de principiu”, asta deoarece hotărârea luată de Consiliul Local va trebui dublată de o hotărâre a fiecărui consiliu de administaţie al şcolilor din oraş care dispun de terenuri de sport, întrucât suprafeţele de teren respective se află în administrarea unităţilor de învăţământ. Primarul Ion Lungu a insistat, în timpul şedinţei, asupra acestui aspect, spunând că doreşte foarte mult să se înţeleagă că prevederile hotărârii se referă doar la terenurile de sport, nu şi la sălile de sport. Asta pentru că, după cum a explicat în timpul şedinţei, a avut o experienţă neplăcută cu sala de sport de la şcoala din cartierul Iţcani unde au fost produse unele neplăceri după ce s-a permis accesul pentru o categorie mai largă de persoane. In aceeaşi şedinţă, Ion Lungu a mai dat ca exemplu şi cazul de la Scoala Generală nr. 3 unde, susţine edilul şef al oraşului, bazinul în care s-au investit bani mulţi de la bugetul local s-a deteriorat şi ca urmare a faptului că s-a permis accesul unor categorii mai mari de public, nu doar pentru elevi. In final, proiectul iniţiat de Daniel Prorociuc a fost votat, printre motivaţiile acestuia fiind şi faptul că municipalitatea suceveană nu dispune de baze sportive care să încurajeze practicarea sportului de masă. (D.P.)

Vezi si

Comuna Dărmănești continuă să se dezvolte sub bagheta primarului Dan Chidoveț

Recent, au fost asfaltate două tronsoane de drum  în zona “Gării” și în zona “Sub …

2 comments

  1. Primaria ar trebui sa aiba grija mai mult de scoli.Dar cum eleviii nu voteaza ,se duc baniii publici in alte prostiii.Masura este foarte buna.Copiii nu au unde sa se joace -vara.Uniii nu stiu sa mai bata mingea .Stau pe strazi ,baruri ,pariuri din cauza lipsei spatiiilor de joaca si socializare.
    Sa fie lasati copiii sa se joace,nu sa li se ingradeasca acest drept.

  2. Primaria nu a investit nimic in terenurile de sport, ele sunt cu greu intretinute, in conditiile in care abia sunt bani pentru …subfinantarea scolilor. Daca se deterioreaza si putinul care este, ce e de facut?