Thursday , September 29 2022

Zece copii din Olt, cazați la o pensiune din Mănăstirea Humorului, au ajuns la Spital cu toxiinfecție alimentară

In ziua de 30 august 2019, la ora 07.38, polițiştii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați prin 112 de către D. Iuliana, din Slatina, județul Olt, despre faptul că se află în tabără pe raza localității Mănăstirea Humorului, împreună cu 16 copii, iar 2 dintre aceştia se simt rău.

Femeia, coordonatoarea grupului, a relatat faptul că a organizat o excursie cu 16 copii de la şcoala ,,Nicolae Iorga” Slatina, județul Olt, şi 2 adulți supraveghetori, fiind cazați la data de 28 august 2019 la o pensiune din comuna Mănăstirea Humorului.

Vineri dimineață, în jurul orei 07.30, doi copii de 10 ani, au început să acuze dureri abdominale şi vărsături, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, aceştia fiind transportați la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului şi diagnosticați cu „intoxicație alimentară medie”.

Având în vedere simptomele acuzate de cei 2 copii, coordonatoarea grupului, a hotărât să-i transporte şi pe ceilalți copii la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului cu microbuzul cu care s-au deplasat la pensiune, în vederea efectuării de investigații medicale, ocazie cu care au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară încă 8 copii toți cu vârstele de 10 ani.

S-a luat legătura cu Direcția Sanitară Publică Suceava, care urmează să se deplaseze la pensiunea respectivă, în vederea clarificării situației.

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …