Monday , January 30 2023

7 elevi, un copil de grădiniță, trei profesori și trei angajați din sistemul de învățământ au fost depistați cu COVID

Anchetele epidemiologice desfășurate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava au scos la iveală 7 noi cazuri de infectare cu acest virus în rândul elevilor și unul la un preșcolar de la Grădinița Cu Program Prelungit ”123” Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, au primit rezultate pozitive câte un elev de la Liceul Sportiv Suceava, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Școala Generală nr. 4 Suceava, Școala Generală nr. 10 Suceava, Colegiul Agricol Fălticeni, Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți și de la Școala Gimnazială Dărmănești.

În ceea ce privește personalul din unitățile de învățământ, DSP Suceava a transmis că trei profesori din județul Suceava au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID – unul de la Liceul Tehnologic Liteni, o profesoară de la Palatul Copiilor Suceava și un cadru didactic din Broșteni, care predă la un liceu din Borca, județul Neamț. De asemenea, au mai fost depistate cu COVID o îngrijitoare de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, o bibliotecară de la Colegiul Tehnic Rădăuți și o secretară de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

În evidențele DSP Suceava sunt înregistrate 158 de cazuri COVID în rândul elevilor, 150 la cadre didactice, 26 printre angajații din categoria personal nedidactic și auxiliar, dar și 29 de studenți. (O. N.)

 

Vezi si

FOTO, VIDEO – TIR răsturnat într-un pârâu la Valea Putnei. Intervenție contracronometru a pompierilor pentru salvarea șoferului rămas încarcerat

Luni dimineață, în jurul orei 08.00, un TIR  a iesit in afara partii carosabile, pe …