Sunday , May 19 2024

5.908 elevi de clasele a XII-a și a XIII-a susțin azi simularea probei de Bacalaureat la Limba și literatura română

Vor susține probele scrise din cadrul simulării Bacalaureatului 5.344 elevi din clasa a XII-a, 284 din clasa a XIII-a seral și 280 din clasa a XIII-a frecvență redusă n organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 41 de centre de examen n probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio  

Elevii de liceu din ani terminali susțin azi prima probă din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, și anume proba scrisă la Limba și literatura română. Mâine se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 24 martie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 25 martie. La nivelul județului Suceava au fost organizate 41 de centre de examen, pentru peste 5.900 de liceeni.

”În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise sunt înscriși 5.908 elevi, dintre care 5.344 din clasa a XII-a, 284 din clasa a XIII-a seral și 280 din clasa a XIII-a frecvență redusă. Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 41 de centre de examen”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar Județean Suceava, inspectorul școlar Ioan Cezar Anuței.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. În sălile de examen elevii vor fi așezați astfel încât să existe o distanță între elevi, pe rânduri și între rânduri, de 1 m unul față de celălalt, iar băncile vor fi individualizate/ prestabilite. Într-o sală de examen vor fi așezați în bănci, în ordine alfabetică, elevi din aceeași clasă.

Elevii surprinși comunicând între ei sau cu exteriorul, transmițând ori schimbând între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți elevi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. (Oana NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Flutur, în Piața Verești: Producătorii se plâng că-și vând greu marfa. Soluția este asocierea, pentru a putea ajunge în magazine sau fabrici

Președintele PNL Suceava, împreună cu deputatul Bogdan Gheorghiu, au făcut duminică dimineață o vizită în …