Tuesday , September 27 2022

30 de zile de arest pentru un individ care, beat și fără permis, a furat o mașină și a făcut un accident

Joi, 17 iunie, la ora 10.20 Poliţia Fălticeni a fost sesizată de către R. Viorica, din Fălticeni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul Opel cu o seară înainte.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în noaptea de 16/17.06.2021, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa nepotului său, B. A., de 31 ani, din Fălticeni şi au sustras cheile autoturismului Opel Astra, aparţinând apelantei, ulterior sustrăgând şi acest autoturism, care  se afla parcat în curtea locuinţei nepotului său.

Din verificările efectuate s-a constatat că autorul furtului este A. Matei, de 24 ani,  din Fălticeni, care, în jurul orei 02.30 a condus autoturismul sus-menţionat, fiin și implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. El se afla sub influenţa alcoolului şi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducere fără permis”.

În continuarea cercetărilor efectuate s-a stabilit că în momentul producerii accidentului A. Matei avea o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul A. Matei, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ,, furt în scop de folosință, „conducerea unui vehicul fără permis” și „conducerea sub influența băuturilor alcoolice”.

El a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de 17 iunie 2021, iar ieri a fost prezentat de către procurorul de caz la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 18 iunie 2021 și până la data de 17.07.2021 inclusiv. Inculpatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …