Wednesday , February 1 2023

28 de suceveni au fost extrădaţi în ţări europene anul trecut

28 de suceveni au fost extrădaţi în Italia, Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, după ce au comis tot felul de fărădelegi pe teritoriile acestor ţări. Sucevenii extrădaţi erau acuzaţi fie de simple furturi, fie de jafuri, trafic de droguri sau proxenetism

extradare

Încă din perioada anilor 90, când o grupare formată din mai mulţi suceveni jefuia bănci prin Germania, fiind cunoscută drept „banda germaniştilor”, Suceava a rămas unul dintre judeţele care au livrat cei mai mulţi infractori români în străinătate.

An de an, la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se primesc informări de la autorităţile altor state despre suceveni care au comis fărădelegi în afara graniţelor ţării.

Dacă în anul 2015 Curtea de Apel Suceava a pus în executare 23 de mandate europene de arestare, în anul 2016, nu mai puţin de 28 de suceveni au fost extrădaţi către autorităţile judiciare ale altor state pentru infracţiuni comise în străinătate. Aceştia erau căutaţi în principal pentru fapte de furt şi tâlhărie comise în Europa Occidentală, însă şi pentru fapte de jaf armat, trafic de droguri sau proxenetism. Nu mai puţin de 13 suceveni au fost extrădaţi în Italia, şase în Germania, trei în Franţa, doi în Spania, doi în Portugalia, unul în Belgia şi unul în Austria.

In octombrie 2016, Curtea de Apel Suceava a decis extrădarea lui Constantin Ciuhan, pe numele căruia Magistratura Investigaţiilor Preliminare a Curţii Penale din Torino a emis un mandat european de arestare.

La data de 24 noiembrie 2015, începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi Poliţiei municipiului Rădăuţi, însoţiţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au desfăşurat acţiuni specifice pentru punerea în executare a şase mandate europene de arestare emise de autorităţile italiene, pe numele unor ti­neri din Su­­­­ceava, Salcea şi Horodnic de Sus. Cele şase persoane urmărite la ni­vel european s-au constituit, pe teritoriul statului italian, într-un grup infracţional specializat în exploatarea şi favorizarea prostituţiei. Faptele de care sunt acuzaţi membrii grupului au fost comise în perioada iunie – august 2013, în zona Torino. In urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti, toate cele şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie, au fost localizate şi s-au dispus măsuri specifice pentru reţinerea acestora în condiţii de siguranţă.

Zamfir Alexandru Ciobanu, de 23 de ani, din Plopeni – Salcea, a fost prins într-un bar din municipiul Suceava, Constantin Ciuhan, de 40 de ani, din municipiul Suceava, a fost localizat şi reţinut pe o stradă din localitatea de domiciliu, Daniel Căciulan, de 20 de ani, din Suceava, a fost găsit într-o casă din comuna Bălăceana, Nicolae Duduman, de 27 de ani, din Suceava, a fost găsit la domiciliul său, în timp ce Dumitru Popescu, de 27 de ani, din comuna Horodnic de Sus, şi iubita sa, Maricica Dumău, de 26 de ani, au fost depistaţi într-un autoturism BMW ce circula pe DN2, pe raza localităţii Spătăreşti. Cu sprijinul echipajelor de poliţie rutieră, maşina a fost blocată în trafic, iar cei doi au fost reţinuţi. Toate cele şase persoane au fost reţinute şi conduse la sediul IPJ Suceava, fiind introduse în arestul poliţiei.

Ziarul „La Stampa”, ediţia din Torino a arătat că indivizii au obligat mai multe fete să se prostitueze pentru ei, iar cele care încercau să scape erau bătute cu bestialitate. Tinerele se prostituau şi din cauza ameninţărilor primite, proxeneţii suceveni spunându-le că dacă nu vor face ce vor ei le vor arunca cu acid pe faţă şi le vor desfigura. In primăvara anului trecut, carabinierii au reuşit să destructureze o grupare care bântuia de aproape cinci ani în zona Torino şi obliga tinere să se prostitueze. Atunci au fost arestaţi Constantin Ciuhan zis “Costică”, considerat liderul bandei, Marius Ciprian Benta, de 38 de ani, şi Daniel Căciulan, de 20 de ani, toţi rezidenţi în Torino. Aceştia sunt acuzaţi că împreună cu mai mulţi compatrioţi, sub promisiunea unei vieţi mai bune, au adus mai multe românce la Torino, care în cele din urmă ajungeau să practice prostituţia la stradă. (Dănuţ ZUZEAC)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …