Wednesday , May 15 2024

15 noiembrie – ultimul termen de finalizare a lucrărilor la pasajul din Iţcani

Deşi mai sunt multe lucrări de efectuat la pasarela CFR din Iţcani, cele mai importante rămân cele de ridicare a pasajului. Deşi vremea nu este cea mai potrivită, muncitorii firmei botoşănene sunt pe şantier şi lucrează, iar începând de astăzi se vor face şi rosturile de dilatare pe partea finalizată de pasaj  

pasaj 2 [800x600]

Pasajul de peste calea ferată din Iţcani va fi redeschis circulaţiei rutiere în data de 15 noiembrie 2015, conform ultimului termen stabilit. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat din cauza lucrărilor de ridicare a pasarelei CFR, ce nu au fost efectuate până acum. Potrivit reprezentanţilor firmei Victor Construct, ridicarea pasajului din Iţcani nu se poate face dacă circulaţia rutieră este deschisă. Primarul Ion Lungu a precizat că instalaţiile hidraulice ce vor fi folosite pentru efectuarea lucrărior de ridicare a pasajului sunt deja în posesia firmei botoşănene, iar zilele acestea vor fi “introduse în pâine”.
“Imi cer scuze faţă de suceveni, dar este o lucrare mult prea importantă ca să nu o facem de calitate. Ultimul termen pentru ca pasajul să fie deschis este data de 15 noiembrie. Vom face tot posibilul ca până atunci să se deschidă pasajul, chiar dacă vor mai fi nişte lucrări, acestea se pot efectua în timp ce pasarela CFR este deschisă circulaţiei”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a mai spus că în acest proiect, pe fonduri europene, mai sunt de executat câteva lucrări mai mici pe bulevardul George Enescu şi pe străzile Cuza Vodă şi Plevnei din cartierul Burdujeni, însă constructorul a spus că se va încadra în graficul de lucrări.
In altă ordine de idei, edilul sucevean a mai spus că, deşi vremea nu este cea mai potrivită, muncitorii firmei botoşănene sunt pe şantier şi lucrează, iar începând de astăzi se vor face şi rosturile de dilatare pe partea finalizată de pasaj. “La pasajul peste calea ferată din Iţcani se lucrează. Am fost la faţa locului, muncitorii lucrau şi la partea de cofrare, însă mă aşteptam să găsesc instalaţiile în lucru şi sub pasaj. De asemenea, mi-au confirmat că din data de 14 octombrie se lucrează şi la rosturile de dilatare”, a spus primarul Lungu, care a ţinut să aprecieze felul în care constructorii botoşăneni au lucrat în faţa Palatului Administrativ. (I.G.N.)

Vezi si

Tâlharul ”Dan Duru”, din Șcheia, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost adus din Germania 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, marți, că „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe …