Monday , March 4 2024

VIDEO. Un militar israelian a executat un evreu în Ierusalim. Netanyahu, reacție șocantă: „Asta-i viața”

Militarii israelieni au executat în plină stradă un civil israelian, chiar dacă acesta le-a spus să nu tragă, iar acest gest a stârnit o revoltă fără precedent pe rețelele sociale, unde au apărut imagini care arată momentul în care un militar israelian a împușcat în plină zi un civil în Ierusalim joi. Premierul Benjamin Netanyahu a reacționat șocant la incident, folosind expresia „Asta-i viața”, declarație care a provocat o reacție violentă din partea ministrului Apărării, Benny Gantz.

Ulterior s-a aflat că Yuval Castleman, evreul ucis de IDF, împușcase un terorist în atacul de joi din Iersalim, informează publicația Times of Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut, într-o declarație publicată pe contul său de X/Twitter, că Yuval Castleman „este un erou al Israelului care a salvat multe vieți într-un gest de mare eroism”, dar că „din păcate, s-a produs o mare tragedie”.

Yuval Castleman, civilul israelian executat în stradă de militarii IDF, este acum considerat un „erou” în Israel, după ce s-a aflat că el l-a împușcat de fapt pe autorul atacului terorist de joi dintr-o stație de autobuz de la periferia Ierusalimului, când trei persoane au murit, iar alte șase au fost rănite, dintre care două grav. Potrivit poliției israeliene, „doi teroriști” au deschis focul într-o stație de autobuz. Aceștia au fost împuşcaţi de forțele de ordine care au intevenit.

„Ce s-a întâmplat cu eroul Yuval nu e un caz de «Asta-i viața«, ci un avertisment din care putem trage învățăminte care să salveze vieți în viitor”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, într-o postare publicată pe contul său de X/Twitter.

Imaginile publicate pe rețelele sociale, provenite de la o cameră de supraveghere, arată cum Yuval își aruncă arma în momentul în care forțele de ordine israeliene se apropie de el și se pune în genunchi cu mâinile deasupra capului. Yuval a strigat „Nu trageți!” către militarii care s-au apropiat de el, conform The Times of Israel. Cu toate acestea, el a fost împușcat mortal. Familia lui Yuval Castleman susține că moartea sa a fost, practic, „o execuție”.

 

Vezi si

Câte țări NATO iau în calcul trimiterea de trupe în Ucraina

Doi ani de război declanșat de Rusia asupra Ucrainei iar soluția președintelui Franței – care, …