Wednesday , November 29 2023

VIDEO. Liderul extremei dreapta din Olanda a fost lovit în cap cu o sticlă de bere, într-un bar

Thierry Baudet, liderul unui partid populist olandez de extremă dreapta, a ajuns la spital, după ce a fost lovit în mod repetat în cap cu o sticlă de bere, într-un bar, cu câteva zile înainte de alegeri.

În urmă cu câteva săptămâni, politicianul a mai fost atacat, fiind lovit în cap cu o umbrelă. În imagini se vede cum Baudet se află într-un bar din orașul Groningen din nordul Olandei, moment în care un bărbat vine spre el și îl lovește în mod repetat cu o sticlă de bere. La scurt timp, un altul intervine pentru a-l proteja pe politician.

Într-o declarație, Forumul pentru Democrație al lui Baudet (FvD) a declarat că acesta a fost lovit în ceafă cu o sticlă de bere și lovit la tâmplă. Imaginile cu incidentul, care a avut loc într-un bar, circulă pe rețelele de socializare, alături de imagini cu poliția care arestează un suspect. Motivul nu a fost cunoscut.

Baudet a fost dus la un spital din Groningen pentru tratament pentru ceea ce partidul său a spus că par a fi răni ușoare, dar a fost forțat să anuleze o apariție mai târziu luni.

Autoritățile au declarat că o persoană a fost reținută și că a fost demarată o anchetă în acest caz. Luna trecută, Baudet ajunsese la Universitatea din Gent pentru a ține o prelegere când a fost lovit peste cap cu o umbrelă. Atacatorul a fost auzit strigând „nu fascismului, nu putinismului”.

Premierul Mark Rutte, care nu mai candidează, a declarat într-un mesaj pe X că este „total inacceptabil că Baudet a fost atacat din nou”.

Partidul FvD al lui Baudet este cunoscut drept euro-sceptic, naționalist olandez și anti-imigrație. Se estimează că va câștiga patru sau cinci locuri în parlamentul olandez format din 150 de membri.

foto: AD

 

Vezi si

Mark Rutte pare favoritul de moment în cursa pentru desemnarea viitorului secretar general al NATO

Premierul olandez în exercițiu, liberalul Mark Rutte, pare bine plasat pentru a-i succeda lui Jens …