Thursday , November 30 2023

Veste antiglonț vândute de oficiali din Ucraina, în loc să fie date militarilor

Oficialii unei administrații militare regionale din Ucraina au încercat să vândă veste antiglonț în supermarketuri, veste pe care voluntarii le donaseră apărătorilor ucraineni.

Oficialii administrației militare Cerkasi – vechile administrații regionale de stat au fost redenumite administrații militare de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina – au încercat să vândă respectivele veste antiglonț în supermarketuri.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a eliminat o schemă pe scară largă de delapidare a ajutorului umanitar, care era destinată apărătorilor ucraineni. Potrivit anchetei, „dealerii” au încercat să vândă ilegal peste 1.000 de veste antiglonț pentru un total de peste 12 milioane grivne. Aceste mijloace de protecție au fost realizate în Ucraina de una din organizațiile obștești implicate în realizarea de echipamente pentru militarii de pe front, iar prin Administrația Militară Cerkasi (regiune situată predominant pe malul drept al Niprului, la sud de regiunea Kiev) urmau să fie transferate în necesitățile specifice apărării.

Cu toate acestea, în loc să o dea gratuit apărătorilor ucraineni, oficialii implicați au încercat să vândă veste antiglonț prin structuri comerciale afiliate și un lanț de supermarketuri. Datorită intervenției SBU la unul dintre lanțurile de retail, unele dintre aceste produse au fost sechestrate și vor fi transferate Forțelor Armate.  Se efectuează măsuri investigative și operative pentru găsirea restului vestelor antiglonț și se stabilesc toate împrejurările și persoanele implicate în schema ilegală. (D.P.)

 

Vezi si

Henry Kissinger, diplomat american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 100 de ani

Marele diplomat Henry Kissinger, ale cărui roluri de consilier pentru securitate națională și secretar de …