Saturday , December 3 2022

Un cutremur puternic zguduie Mexicul. Fiica presedintelui Obama se afla in vacanta in zona afectata

Un cutremur puternic a avut loc, marţi seară, în Mexic. Mai multe oraşe au fost evacuate.

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,6 s-a produs, marţi, în Mexic, anunţă Institutul american de fizică a pământului (USGS). Iniţial, USGS anunţase că seismul a avut magnitudinea de moment de 7,9, iar Institutul mexican de Geofizica a anuntat 6,5 pe Richter.

Seismul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora României), la adâncimea de zece kilometri, în regiunea mexicană Guerrero. Epicentrul seismului a fost localizat la 52 de kilometri de oraşul Ometepec, la 76 de kilometri de oraşul Tlapa şi la 193 de kilometri de Acapulco. Nu există informaţii despre eventuale victime sau daune materiale.

Postul de televiziune CBS Houston a informat că fiica cea mare a preşedintelui american Barack Obama, Malia, în vârstă de 13 ani, se află în vacanţa de primăvară în regiunea Oaxaca, unde s-a produs seismul, dar nu a păţit nimic. Casa Albă nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

Malia a sosit în oraşul istoric mexican sâmbătă, cu un grup de 12 prieteni, şi locuiesc într-un hotel din centrul oraşului. Întrega “echipă” de vacanţă a fiicei preşedintelui american este păzită de 25 de agenţi de securitate.

Primarul din Mexico City, Marcelo Ebrard, a informat prin Twitter că nu au fost raportate “pagube importante” în şcoli, şi nici din imaginile aeriene nu se distinge existenţa acestora. Nu există încă informţii despre morţi sau răniţi în urma seismului.
Tabloidul britanic Daily Mail informează la rândul său că seismul a fost “lung”, fără a preciza însă cât anume a durat. De asemena, publicaţia a informat că tencuiala faţadelor mai multor clădiri s-a surpat din cauza seismului şi a căzut pe trotuare şi că mai multe vitrine şi ferestre mari s-au făcut ţăndări.

Mii de persoane au ieşit pe străzi în capitala Mexicului după cutremurul care, potrivit Institutului mexican de geofizică, a avut 6,5 grade pe scara Richter, USGS anunţând o magnitudine de moment de 7,6, informează AFP, citată de MEDIAFAX.

Liniile de comunicaţii au fost întrerupte, iar numeroase imobile au suferit daune în cartiere vechi ale capitalei.

 

Vezi si

Val de percheziții ale Securității Ucrainei în Biserica Ortodoxă Ucraineană

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și-a intensificat controalele la diverse lăcașuri de cult care …