Tuesday , April 23 2024

Ucraina anunță că a respins Flota rusă la 100 de kilometri de coasta Mării Negre

Armata ucraineană anunţă că a respins Flota rusă la 100 de kilometri de coasta Mării Negre, unde nave ruseşti impun de mai multe săptămâni o blocadă navală. ”În urma acţiunilor noastre menite să înfrângă forţele navale inamice, grupul navelor din Flota rusă la Marea Neagră a fost respins din zona de coastă ucraineană la o distanţă de peste 100 de kilometri”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul ucrainean al Apărării, relatează AFP.

Potrivit ministerului ucrainean, trupe ruse au fost nevoite să desfăşoare sisteme de apărare de coastă în Crimeea şi în regiunea ucraineană Herson (sud), pe care le ocupă.

Ruşii au trimis, de asemenea, întăriri pe Insula Şerpilor, un mic teritoriu la Marea Neagră, pe care l-au cucerit în prima zi a invaziei ruse, la 24 februarie.

”Am privat Flota rusă de controlul total al părţii de nord-vest Mării Negre, care a devenit o zonă gri”, susţine Ministerul ucrainean al Apărării.

Ministerul afirmă că Moscova încearcă să reia controlul. Potrivit Kievului, ”ameninţarea unor tiruri ruse de rachetă de pe mare rămâne prezentă”. Nave ruseşti continuă ”să blocheze navigaţia civilă” în această zonă, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Vezi si

Zelenski: Ucraina şi Statele Unite “au început să lucreze” la un acord bilateral de securitate

Ucraina şi Statele Unite “au început să lucreze” la un acord bilateral de securitate, a …