Thursday , December 7 2023

Rușii au anunțat alegeri în teritoriile ucrainene ocupate, în septembrie

Regimul de la Kremlin a anunțat, joi, că va organiza „alegeri” regionale în cele patru provincii ucrainene pe care Rusia susține că le-a anexat anul trecut, pentru a coincide cu alegeri organizate și în alte regiuni rusești, a transmis agenția rusească RIA, citată de Reuters. Conform presei de stat din Rusia, așa-zisele alegeri vor avea loc în data de 10 septembrie.

Anunțul regimului de la Kremlin vine în condițiile în care armata rusă nu controlează decât parțial teritoriile ucrainene pe care susține că le-a anexat. Luptele continuă în toate cele patru regiuni – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson -, iar armata ucraineană este determinată se recupereze cât mai mult în cadrul contraofensivei lansate recent.

La aproape un an şi jumătate după ce a declanșat războiul împotriva Ucrainei, Rusia controlează în jur de 17% din teritoriul ucrainean, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată în 2014.

Agenția rusă Tass a citat-o pe Ella Pamfilova, care conduce biroul electoral central din rusia, spunând că ministerul Apărării și FSB-ul consideră că este posibil ca alegerile să se organizeze în septembrie. Rusia a declarat că cele patru regiuni au devenit parte a teritoriului său anul trecut, după ce a organizat pe fugă „referendumuri” care nu au fost recunoscute nici de Occident, nici de Ucraina.

 

Vezi si

Uniunea Europeană interzice distrugerea hainelor și pantofilor nevânduți

Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns marţi la un acord vizând interzicerea distrugerii …