Friday , March 24 2023

Putin: „În Ucraina este în joc supraviețuirea statului rus”

Președintele rus Vladimir Putin li s-a adresat marți angajaților unei fabrici de aviație din Rusia, spunând că în Ucraina „este în joc însăși existența statului rus”, conform Reuters. Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații în timpul vizitei la o fabrică de aviație din Bureația, aflată la aproximativ 4.400 de kilometri de Moscova.

Putin și-a reluat acuzațiile că Occidentul este hotărât să divizeze Rusia și că folosește Ucraina ca instrument de război împotriva Moscovei, pentru a-i provoca o „înfrângere strategică”. „Pentru noi, aceasta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statalității ruse, creând condiții pentru dezvoltarea viitoare a țării și a copiilor noștri”, a susținut președintele Rusiei.

Tot marți, Vladimir Putin a transmis un mesaj pentru participanţii la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor, care se desfăşoară la Moscova.

„Apreciem mult hotărârea dumneavoastră de nezdruncinat de a combate campania rusofobă, dorinţa dumneavoastră de a dezvolta dialogul şi cooperarea umanitară reciproc avantajoasă”, a declarat Putin, într-o telegramă publicată de Kremlin.
De la invazia în Ucraina, în 24 februarie 2022, Vladimir Putin a acuzat în mod repetat Occidentul că vrea să „distrugă” Rusia.

La un an de la invazia în Ucraina, Vladimir Putin s-a adresat camerelor reunite ale Adunării Federale printr-un discurs halucinant în care a susținut că țările occidentale sunt cele care „au început conflictul”, Rusia fiind nevoită „să folosească forţa pentru a-l opri”. El a susținut că nivelul de pregătire a forţelor nucleare este de 91%, cerând ca toate celelalte forțe ale armatei să ajungă la acest nivel de pregătire. „Avem echipamente mai bune ca în Vest, trebuie să le producem la scară largă”, a clamat președintele Rusiei.

 

Vezi si

Ungaria anunță că nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă liderul rus va vizita țara vecină

Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe …