Monday , March 4 2024

Putin: „În Ucraina este în joc supraviețuirea statului rus”

Președintele rus Vladimir Putin li s-a adresat marți angajaților unei fabrici de aviație din Rusia, spunând că în Ucraina „este în joc însăși existența statului rus”, conform Reuters. Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații în timpul vizitei la o fabrică de aviație din Bureația, aflată la aproximativ 4.400 de kilometri de Moscova.

Putin și-a reluat acuzațiile că Occidentul este hotărât să divizeze Rusia și că folosește Ucraina ca instrument de război împotriva Moscovei, pentru a-i provoca o „înfrângere strategică”. „Pentru noi, aceasta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statalității ruse, creând condiții pentru dezvoltarea viitoare a țării și a copiilor noștri”, a susținut președintele Rusiei.

Tot marți, Vladimir Putin a transmis un mesaj pentru participanţii la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor, care se desfăşoară la Moscova.

„Apreciem mult hotărârea dumneavoastră de nezdruncinat de a combate campania rusofobă, dorinţa dumneavoastră de a dezvolta dialogul şi cooperarea umanitară reciproc avantajoasă”, a declarat Putin, într-o telegramă publicată de Kremlin.
De la invazia în Ucraina, în 24 februarie 2022, Vladimir Putin a acuzat în mod repetat Occidentul că vrea să „distrugă” Rusia.

La un an de la invazia în Ucraina, Vladimir Putin s-a adresat camerelor reunite ale Adunării Federale printr-un discurs halucinant în care a susținut că țările occidentale sunt cele care „au început conflictul”, Rusia fiind nevoită „să folosească forţa pentru a-l opri”. El a susținut că nivelul de pregătire a forţelor nucleare este de 91%, cerând ca toate celelalte forțe ale armatei să ajungă la acest nivel de pregătire. „Avem echipamente mai bune ca în Vest, trebuie să le producem la scară largă”, a clamat președintele Rusiei.

 

Vezi si

Câte țări NATO iau în calcul trimiterea de trupe în Ucraina

Doi ani de război declanșat de Rusia asupra Ucrainei iar soluția președintelui Franței – care, …