Friday , April 19 2024

Probele ADN l-ar incrimina pe Strauss-Kahn

Analiza ADN a probelor prelevate de pe îmbrăcămintea cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală ar confirma că pe hainele respective există urme de lichid seminal provenind de la fostul director general al FMI, scrie ziarul Le Soir în ediţia sa de luni, reluând o ştire publicată pe site-ul Atlantico. fr.

Website-ul francez susţine că deţine această informaţie în exclusivitate, pe baza unor ‘elemente care au fost transmise de poliţia new-yorkeză autorităţilor franceze’.

Deşi informaţia este formulată la condiţional, Le Soir reaminteşte că, la 16 mai, la numai două zile după ce DSK a fost acuzat de agresiune sexuală, website-ul Atlantico.fr a difuzat primele extrase ale rapoartelor poliţiei, obţinute în mod evident de la autorităţile franceze, potrivit Agerpres.

Cursa pentru succesiunea lui Dominique Strauss-Kahn în fruntea Fondului Monetar Internaţional (FMI) a început oficial luni, având-o ca favorită pe Christine Lagarde, actualul ministru de finanţe al Franţei.

Consiliul de administraţie, format din reprezentanţii a 24 de ţări şi grupuri de ţări, va examina începând de luni şi până la 10 iunie candidaturile depuse. Consiliul şi-a stabilit ca obiectiv desemnarea unui nou şef al FMI ‘până la 30 iunie’.

Christine Lagarde încă nu şi-a făcut cunoscut oficial interesul faţă de succesiunea lui Strauss-Kahn, dar şansele sale au crescut considerabil după ce omologii săi din Germania şi Marea Britanie, Wolfgang Schaeuble şi George Osborne, au indicat zilele trecute că renunţă la o eventuală candidatură în favoarea ei. Ministrul de finanţe belgian, Didier Reynders, a contestat în schimb acest ‘front european’ în favoarea Franţei, subliniind că este ‘bineînţeles interesat’ de post şi că are şi experienţa necesară, scrie Agerpres.

De asemenea, Malayezia a indicat luni că ţara sa doreşte ca noul şef al FMI să reprezinte ţările în curs de dezvoltare, iar duminică Mexicul şi-a anunţat intenţia de a propune candidatura guvernatorului băncii sale centrale Agustin Casterns. Comunitatea Statelor Independente (CSI) a evocat la rândul ei candidatura şefului băncii centrale a Kazahstanului, Grigori Marcenko, dar s-au mai vehiculat şi alte nume de candidaţi, din China, India sau Africa de Sud.

Vezi si

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile. Creștere semnificativă a întârzierilor cauzate de vremea rea

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile din cauza schimbărilor climatice. Piloții se …