Monday , December 4 2023

O fetiţă româncă de zece ani a născut în Spania

O fetiţă româncă, în vârstă de 10 ani, a născut un bebeluş sănătos, într-un spital din localitatea Jerez din Spania, însă detalii despre identitatea ei, a tatălui copilului şi despre sexul micuţului nu au fost făcute publice, informează The Reader.

Anunţul privind acest eveniment a fost făcut de către ministrul Egalităţii de Şanse, Micaela Navarro, din cadrul Guvernului Regional Andalusia.

Aceasta a spus că, în principiu, copilul va rămâne cu familia sa, însă serviciile locale de asistenţă socială au demarat o anchetă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii din Andalusia a emis un ordin pentru a proteja identitatea mamei şi a bebeluşului, refuzând să comenteze în privinţa sexului sau a greutăţii copilului. Reprezentanţii ministerului au confirmat, totuşi, că atât mama, cât şi copilul, sunt bine.

Presa spaniolă a relatat că, potrivit unor surse, copilul cântăreşte 2,9 kilograme şi a fost născut marţea trecută. Jurnaliştii mai scriu că fetiţa şi copilul ei au fost externaţi în week-end. Nu se cunosc detalii despre tatăl bebeluşului.

Fata nu a cerut asistenţă socială, astfel că familia ei va avea grijă, pentru moment, atât de ea, cât şi de nou-născut.

Serviciile sociale locale nu au dezvăluit dacă şi poliţia investighează cazul.

Vezi si

VIDEO. Cutremur de 5.1 în Turcia, resimțit la Istanbul. Oamenii au ieșit pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 5,1, cu epicentrul în Marea Marmara, a lovit luni Golful Gemlik, …