Sunday , November 27 2022

O fetiţă româncă de zece ani a născut în Spania

O fetiţă româncă, în vârstă de 10 ani, a născut un bebeluş sănătos, într-un spital din localitatea Jerez din Spania, însă detalii despre identitatea ei, a tatălui copilului şi despre sexul micuţului nu au fost făcute publice, informează The Reader.

Anunţul privind acest eveniment a fost făcut de către ministrul Egalităţii de Şanse, Micaela Navarro, din cadrul Guvernului Regional Andalusia.

Aceasta a spus că, în principiu, copilul va rămâne cu familia sa, însă serviciile locale de asistenţă socială au demarat o anchetă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii din Andalusia a emis un ordin pentru a proteja identitatea mamei şi a bebeluşului, refuzând să comenteze în privinţa sexului sau a greutăţii copilului. Reprezentanţii ministerului au confirmat, totuşi, că atât mama, cât şi copilul, sunt bine.

Presa spaniolă a relatat că, potrivit unor surse, copilul cântăreşte 2,9 kilograme şi a fost născut marţea trecută. Jurnaliştii mai scriu că fetiţa şi copilul ei au fost externaţi în week-end. Nu se cunosc detalii despre tatăl bebeluşului.

Fata nu a cerut asistenţă socială, astfel că familia ei va avea grijă, pentru moment, atât de ea, cât şi de nou-născut.

Serviciile sociale locale nu au dezvăluit dacă şi poliţia investighează cazul.

Vezi si

Cetățenia germană se va obține mai ușor, după 3 sau 5 ani

Guvernul german pregăteşte o reformă a legislaţiei pentru a simplifica procedura de dobândire a cetăţeniei …