Friday , May 31 2024

Japonia: Numărul victimelor creşte

Cel puţin 3.676 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 7.500 sunt date dispărute în urma seismului care s-a produs vineri în Japonia şi a tsunamiului care i-a urmat, au anunţat miercuri autorităţile.

Cel puţin 3.676 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 7.500 sunt date dispărute în urma seismului care s-a produs vineri în Japonia şi a tsunamiului care i-a urmat, au anunţat miercuri autorităţile.

Agenţia Naţională de Poliţie a confirmat 3.676 de decese, în 12 prefecturi, în timp ce 7.843 de persoane erau date dispărute în şase prefecturi.

Bilanţul deceselor va creşte, în condiţiile în care au loc operaţiuni de recuperare a cadavrelor din zonele de coastă afectate cel mai puternic de tsunami, după retragerea apelor.

Circa 1.990 de persoane au fost rănite.

Poliţia din prefectura Miyagi ar putea apela la voluntari pentru a informa familiile victimelor.

Guvernul central a decis miercuri să mobilizeze militarii în rezervă, circa 10.000 de persoane, pentru a ajuta în operaţiunile de căutare şi salvare.

Aproximativ 530.000 de persoane s-au refugiat în peste 2.600 de adăposturi, ceea ce a determinat administraţiile prefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima şi ceară Asociaţiei producătorilor şi furnizorilor de materiale prefabricate pentru construcţii să construiască 32.800 de adăposturi temporare.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, în zonele devastate de cutremur şi tsunami din nord-estul Japoniei a început să plouă şi să ningă. Sute de mii de sinistraţi, rămaşi pe drumuri după ce valurile uriaşe le-au distrus casele, se luptă acum cu temperaturi foarte scăzute.

Autorităţile însărcinate cu imigraţia au decis să furnizeze informaţii privind cetăţenii străini din Japonia, inclusiv amprentele lor, guvernelor locale pentru a le căuta şi identifica.

Într-o tentativă de a combate penuria de combusitibil, prefectura Iwate a cerut industriei petroliere locale să acorde prioritate vehiculelor de urgenţă, precum cele ale poliţiei, pompierilor şi cele care transportă materiale pentru operaţiunile de căutare.

În prefectura Miyagi, mai multe crematorii vor rămâne în curând fără conmbustibil.

Problemele la centrala nucleară Fukushima I au continuat miercuri, la şase zile după seism, când un incendiu a izbucnit din nou la reactorul nr. 4, unde exista deja riscul scurgerii unor materiale puternic radioactive.

De asemenea, replicile seismice au continuat.

Vezi si

Stoltenberg cere din nou aliaților să permită Ucrainei să lovească Rusia cu arme NATO

Statele aliate Ucrainei trebuie să-i permită acesteia să lovească teritoriul rus cu armele pe care …