Wednesday , December 7 2022

Israel: Vom decide singuri daca vom ataca Iranul

Şeful Statului Major israelian a subliniat că ţara sa este cea care va decide dacă va ataca instalaţiile nucleare iraniene. Oficialii SUA fac în prezent eforturi pentru a convinge Israelul să amâne o astfel de decizie.

Şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz a declarat că Israelul va decide de unul singur dacă va ataca Iranul pentru a distruge instalaţiile nucleare, scrie AFP.

“Israelul este principalul garant al propriei securităţi. Acesta este rolul nostru, ca Armată. Statul Israel trebuie să se protejeze singur”, a declarat Gantz pentru Channel One TV.

Mai multe voci au subliniat în ultimele luni că Israelul se pregăteşte să lanseze un atac preventiv cu scopul de a întârzia programul nuclear iranian, în ciuda temerilor SUA privind un astfel de scenariu.

Consilierul american pe securitate naţională, Tom Donilon, a ajuns în Israel pentru a discuta pe această temă cu oficialii de la Tel Aviv. Discuţiile au loc cu două săptămâni înainte de vizita la Washington a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Vezi si

Grevă de Crăciun și în perioada 28 – 31 decembrie pe marile aeroporturi din Marea Britanice. Se așteaptă anularea unor curse

Lucrătorii de la frontieră din Marea Britanie anunță o grevă majoră de Crăciun. Se anunță …