Sunday , April 21 2024

Incendiu la un azil de bătrâni din Madrid. Două femei au murit, 18 persoane rănite

Serviciile de salvare spaniole au anunțat că două femei de peste 80 de ani au murit, iar ale 18 persoane au fost rănite într-un incendiu, în weekend, într-un azil de bătrâni, la Madrid, relatează AFP.

Pompieri au stins incendiul, care a izbucnit duminică dimineaţa la ora 7.00 (8.00, ora României), în acest azil în care se aflau 39 de persoane, şi au salvat restul rezidenţilor cu ajutorul poliţiei, a anunţat într-o înregistrare video postată pe X o reprezentantă a serviciului de salvare al capitalei spaniole, Isabel Casado.

Una dintre persoanele rănite, o femeie, se afla într-o stare gravă în urma unor arsuri, iar celelalte persoane au fost tratate după ce au inhalat fum, a precizat ea. Potrivit unui pompier, Jose Luis Castillo, incendiul a izbucnit într-o cameră situată la primul etaj. ”Am găsit etajul doi plin de fum şi i-am evacuat pe rezidenţii care se aflau acolo într-un loc sigur”, a precizat el. ”Problema era evacuarea şi prezenţa fumului. Încă o dată fumul este cel care provoacă probleme. Una dintre (femeile) moarte a murit din cauza inhalării fumului”, a declarat presei un pompier, Roberto Moreira.

Presa spaniolă scrie că femeile moarte şi cea în stare gravă sunt octogenare. O anchetă a fost deschisă cu privire la cauzele sinistrului.

Vezi si

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina

După lungi şi dificile negocieri, Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un uriaş plan …