Thursday , June 20 2024

Guvernul sud-coreean a cerut funcţionarilor să poarte lenjerie de corp călduroasă, ca urmare a temperaturilor glaciale din tara

Guvernul sud-coreean a cerut funcţionarilor săi şi angajaţilor societăţilor publice să “dea un exemplu” reducând consumul de energie pentru încălzire şi să poarte lenjerie de corp călduroasă, pentru a face economii, în contextul în care în ţară se înregistrează temperaturi glaciale.

Ministerul Economiei a cerut ca toate ministerele, întreprinderile şi instituţiile publice să întrerupă alimentarea cu căldură de la ora locală 11.00 (4.00, ora României) şi până la prânz (5.00, ora României), şi între orele 17.00 şi 18.00 (10.00-11.00, ora României), potrivit unui plan de urgenţă în vederea economisirii de energie.

În clădirile guvernamentale, temperatura interioară trebuie să fie sub 18 grade, iar angajaţii şi funcţionarii sunt încurajaţi să poarte lenjerie călduroasă pentru a se proteja de frig, a adăugat ministerul.

“În birouri este mai degrabă frig, având în vedere temperaturile recomandate. Funcţionarii, fie că li se recomandă sau nu, vor ajunge să poarte lenjerie” de corp foarte călduroasă, a declarat luni un oficial din cadrul unui minister, Roh Keon-Ki.

Unii oficiali vor supraveghea nivelul temperaturii din clădiri, cu scopul respectării consemnelor, a adăugat el.

“Dorim să dăm exemplu, pentru că ţara riscă să se confrunte cu o gravă lipsă de electricitate, dacă ritmul” consumului actual destinat încălzirii continuă, a adăugat oficialul citat.

La Seul, temperaturile au atins, duminică, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, de minus 17,8 grade. Porţiuni întregi ale râului Han, care traversează capitala sud-coreeană, sunt îngheţate.

Duminică, la Busan, cel mai important port din sud-est, temperatura era de minus 12,8 grade, cel mai scăzut nivel din ultimii 96 de ani.

Vezi si

Zelenski muțumește României pentru sistemul de apărare Patriot

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că decizia României de a oferi ţării sale …