Monday , January 30 2023

FOTO NASA. Așa se vede din spațiu Ucraina în timpul penelor de curent masive

NASA a publicat imagini din satelit care arată cum se vede, efectiv, din spațiu, blackout-ul de pe întreg teritoriul ucrainean, în urma atacurilor rusești din ultimele zile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, informează CNN.

„Imaginile din satelite arată cât de mult a afectat Rusia infrastructra Ucrainei”, arată CNN, preluat de Digi24. Astfel, din imaginile din satelit, se observă că întregul teritoriul ucrainean este, practic, învăluit în beznă, comparativ cu statele vecine. Zilele trecute, șeful Ukrenergo, operatorul național al rețelei energetice a Ucrainei a declarat că atacurile cu rachete ale Rusiei au provocat pagube „colosale” asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

„Acesta a fost cel mai mare atac, cel mai mare din istorie. Peste 100 de rachete au fost lansate. Țintele lor au fost facilitățile sistemului energetic, cu precădere substațiile Ukrenergo și termocentralele care produc energie pentru consumatorii ucraineni”, a spus Volodimir Kudrițki, șeful Ukrenergo. „Ca să înțelegeți magnitudinea acestor atacuri și cu ce ne confruntăm în prezent, aproape toate sursele generatoare de curent și căldură ale principalelor centrale electrice au fost afectate de atacurile cu rachete. Aproape că nu există vreo stație de transformare a Ukrenergo care să fi rămas intactă. Practic, fiecare stație de transformare importantă a fost lovită cel puțin o dată, unele fiind lovite de trei, cinci sau chiar de opt ori”, a precizat oficialul ucrainean.

 

Vezi si

Boris Johnson spune că Putin l-a “amenințat” cu un atac cu rachete

Fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că președintele rus Vladimir Putin l-a amenințat cu …