Monday , December 4 2023

Comuniştii ar trebui loviţi în cap cu ciocanul de pe sigla lor, afirmă Mihai Ghimpu

Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, le-a promis, marţi seară, alegătorilor că va insista în Parlament să fie interzise simbolurile Partidului Comuniştilor (PCRM), apreciind că aceştia ar trebui loviţi în cap cu ciocanul de pe sigla lor, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

“Asemenea unor insecte care stau pe spatele animalelor, comuniştii sug, sug, sug, sug şi sug, iar noi tăcem. Noi trebuie să luăm ciocanul acela de pe sigla lor şi să li-l dăm în cap”, a spus preşedintele Partidului Liberal, în sectorul Buiucani al capitalei.

Ghimpu nu este mulţumit nici de faptul că PCRM foloseşte drapelul lui Ştefan cel Mare în campania electorală . “Comuniştii au văzut că riscă să le fie interzise secera şi ciocanul şi au ieşit cu steagul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. De parcă Ştefan cel Mare a fost prim-secretar de partid peste Moldova. Ei manipulează, aşa cum au făcut şi în cei opt ani de guvernare”, a precizat Ghimpu.

De asemenea, în opinia preşedintelui PL, comuniştii sunt geloşi de faptul că Uniunea Europeană a ajutat Republica Moldova să depăşească criza. “UE nu ne ajută pentru că Filat e tânăr, iar Ghimpu e şi mai tânăr. Avem susţinerea UE pentru că programul nostru corespunde valorilor europene. Noi dacă ne vom detaşa de aceste valori, atunci uşa se va închide”, a spus şeful statului.

Pe finalul întâlnirii cu alegătorii, Ghimpu a menţionat că nu are nevoie de putere, ci mai degrabă ar prefera să stea într-un lan de porumb, să cosească şi să miroase iarba proaspătă.

Vezi si

VIDEO. Cutremur de 5.1 în Turcia, resimțit la Istanbul. Oamenii au ieșit pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 5,1, cu epicentrul în Marea Marmara, a lovit luni Golful Gemlik, …