Friday , December 9 2022

CHISINAU: Partidul Comunistilor va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constitutionala

voronin

Vladimir Voronin a anuntat marti ca partidul pe care il conduce, Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), va contesta rezultatul alegerilor de duminica la Curtea Constitutionala. Voronin a mai spus ca va solicita ca presedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, sa fie tras la raspundere, transmite Unimedia.
Reamintim ca PCRM s-a clasat pe locul 3 la alegerile parlamentare din Republica Moldova, cu un scor de 17,27%, o scaderea abrupta fata de alegerile precedente. Cele cinci partide care intra in Parlamentul de la Cisinau sunt: PSRM (Igor Dodon – pro Rusia) – 20,77%, PLDM (Vlad Filat si Iurie Leanca – pro-europeni) – 19.97%, PCRM (Vladimir Voronin, anti-UE)- 17,72%, PDM (Marian Lupu, pro-UE) – 15,91%, PL (Mihai Ghimpu – pro-UE) – 9,53%.
Cele trei partide proeuropene s-ar putea coaliza pentru a guverna Moldova, avind suficiente mandate pentru asigurarea unei majoritati de guvernare.
Daca PLDM, PDM si PL vor reusi negocierea unei coalitii pro-europene, PCRM-ul lui Voronin va ramine din nou in afara Guvernului.
Voronin a anuntat ca nu vrea sa provoace miscari de strada: “Nu vom ridica oamenii pe baricade si nici in strada nu ii scoatem. Vom ataca guvernarea. Vom duce lupta politica”.

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …