Saturday , February 4 2023

Ce țări impun restricții de călătorie din cauza variantei corona din Africa de Sud. Germania, Franța și Italia, ultimele pe listă

O nouă variantă de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are peste 30 demutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală, stârnește o mare îngrijorare, iar Israelula fost prima țară care a interzis orice călătorii din și în Africa de Sud și unele țări vecine. O măsură similară a fost apoi luată și de Marea Britanie. Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii.

Franța suspendă și ea sosirile din șapte țări din Africa, inclusiv din Africa de Sud, după descoperirea noii variante a coronavirusului, a anunțat vineri Guvernul. Această măsură, care se „aplică pe o perioadă de cel puţin 48 de ore” vizează totodată călători care provin din Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mzambic, Namibia şi Eswatini. „Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-unul dintre aceste state sunt invitate să semnaleze acest lucru autorităţilor şi să efectueze cât mai rapid un test de depistare RT-PCR”, îndeamnă autoritățile de la Paris.

Și Italia introduce restricții pentru călătoriile dinspre sudul Africii.

Germania va declara Africa de Sud „zonă cu variante de virus”, vineri, a declarat o sursă a Ministerului Sănătăţii, citată de Reuters. Decizia, care va intra în vigoare de vineri seara, impune companiilor aeriene să opereze zboruri doar cu cetățeni germani din Africa de Sud, potrivit sursei. Germanii care se întorc, chiar și cei care sunt vaccinați, vor trebui să stea 14 zile în carantină.

Până acum, următoarele țări au impus restricții de călătorie pentru Africa de Sud:

Regatul Unit a impus restricții în șase țări, inclusiv Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini
Singapore a plasat șapte țări pe lista roșie

India a anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă.
Japonia a implementat restricții din șase țări, potrivit unei surse locale
Israelul a interzis călătoriile din Africa de Sud și le-a interzis cetățenilor săi să viziteze șapte țări din regiunea sud-africană
Germania interzice călătoriile din Africa de Sud, permițând doar cetățenilor germani să intre în țară
Italia a interzis intrarea tuturor celor care au vizitat țări din sudul Africii în ultimele două săptămâni
Republica Cehă a instituit o interdicție care intră în vigoare sâmbătă
Franța a plasat șapte țări pe lista roșie: Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mzambic, Namibia şi Eswatini.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

 

Vezi si

Armata americană a depistat un balon de recunoaştere al Chinei deasupra Statelor Unite

Armata americană monitorizează un balon de recunoaştere despre care există suspiciuni că ar fi fost …