Sunday , May 26 2024

Warren Buffet și Michael Burry, investitorul care a prezis criza din 2008, pariază pe prăbușirea pieței bursiere americane

Magnatul financiar Warren Buffett și cunoscutul investitor Michael Burry, care a prezis căderea pieței bursiere în anul 2008, sunt pregătiți de o nouă prăbușire, după ce fiecare dintre ei au pus pariuri substanțiale împotriva câtorva piețe importante de schimb.

Burry a pariat împotriva piețelor de schimb Nasdaq și S&P 500.Potrivit declarațiilor fiscale publicate luni de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA, Scion Asset Management, compania de investiții a lui Burry, a pariat 866 de milioane de dolari împotriva indicelui de referință a bursei americane, S&P 500, și alte 739 de milioane împotriva indicelui Nasdaq 100. Burry și-a direcționat peste 90% din portofoliul de acțiuni pentru a paria pe o prăbușire a pieței.

Conglomeratul multinațional Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett a vândut în ultimul trimestru acțiuni în valoare netă de 8 miliarde de dolari și a încetinit cumpărările proprii. Aceasta a generat o creștere de 13% a sumei totale de numerar și a titlurilor Trezoreriei până la aproximativ 147 miliarde de dolari, aproape de record, relatează „Insider”.

Deși Buffett nu a prezis explicit o prăbușire a pieței de acțiuni, el a vândut acțiuni în valoare netă de 33 de miliarde de dolari și a mărit stocul de numerar al Berkshire cu 38 de miliarde de dolari în ultimele trei trimestre. Conglomeratul deține acum capital pentru a investi în acțiuni la preț redus și achiziții în cazul în care piața va intra în picaj, la fel cum a făcut în timpul Marii Recesiuni, când a încheiat acorduri cu Goldman Sachs, General Electric și multe alte companii.

În ceea ce-l privește pe Burry, investitorul care a făcut subiectul ecranizării cinematografice ”The Big Short” în 2015 în regia lui Adam McKay, ultimele sale predicții au declanșat semnale de alarmă, deoarece a fost una dintre puținele persoane care au prevăzut și au profitat de prăbușirea pieței imobiliare din SUA în 2008.

Vezi si

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei

Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de …