Sunday , November 27 2022

Veniturile obţinute din executarea silită a cesiunilor din creanţe bancare vor fi impozitate progresiv

steliana_miron

 Comisia de buget – finanţe din Senat a doptat ieri un amendament în acest  sens al senatoarei PNL de Suceava – Vasilica Steliana Miron

 Comisia de buget – finanţe din Senat a doptat ieri un amendament al senatoarei PNL de Suceava, Vasilica Steliana Miron legat de impozitarea  progresivă a veniturilor obţinute din executărea silită a cesiunilor de creanţe bancare.

Acestea vor fi impozitate cu 25% pentru veniturile rezultate din executarea  silită a creanţelor bancare a căror recuperare s-a făcut până la valoarea de 50% din valoarea creanţei. Veniturile rezultate ce depăşesc 50 % din valoare  creanţei bancare se impozitează cu 85%.

“În acest fel românii care nu mai pot plăti datoriile către bănci, şi ale căror   creanţe au fost cesionate unor firme de recuperare vor scăpa de stresul zilnic la care sunt supuşi de acestea, întrucât nu-i vor mai agasa non-stop cu telefoanele pentru bani. Aceste firme vor fi descurajate de faptul că vor trebui să plătească impozite mult mai mari pe profit, îi va face cred mai responsabili pe aceştia”, a declarat Vasilica Steliana Miron.

Senatoarea de Suceava a spus că iniţiativa pe care a depus-o a pornit de la realitatea că zeci de mii de români sunt agasaţi zilnic de firmele de recuperare  a datoriilor bancare, creanţe care sunt cumpărate de la diferite bănci şi din care aceste societăţi fac profituri uriaşe. Acestea le cesionează cu sume modice, iar recuperatorii iau totul de la cei care nu-şi mai pot plăti datoriile. (O.S.)

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …

One comment

  1. Ha ha, minunat!

    Doamna senator, dupa ce intra in vigoare propunerea dumneavoastra, oriunde ati candida si va pot vota, fiti sigura c-o voi face! Si voi convinge si familia si cunoscutii.