Tuesday , September 27 2022

Traian Băsescu către agricultori: “Nu vindeţi pământul străinilor”

basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la faptul că în curând prin Tratatul de aderare la UE străinii vor putea cumpăra pământ în România, că trebuie găsite soluţii de a-i credita pe agricultorii români în condiţii avantajoase, astfel încât ei să poată fi cei care cumpără pământul.
 
“Foarte curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în Romania. Eu nu spun să nu cumpere. Dar spun, pe de altă parte, că ar trebui să vindem tot atâta pământ cât ne-au vândut alţii nouă. Ceea ce ne-a dat Dumnezeu nu se poate delocaliza. Numai ce e făcut de mâna omului se poate delocaliza. Fac un apel la dumneavoastră, oamenii pământului, oamenii care trăiţi şi ne asiguraţi şi nouă traiul din munca pământului, să aveţi grijă de pământ”, le-a spus Traian Băsescu celor prezenţi la expoziţia agricolă, potrivit Mediafax.

“Avem obligaţia – Preşedinţie, Guvern, Parlament – să găsim soluţia de a-i credita pe agricultorii români în condiţii avantajoase, în aşa fel încât ei să poată fi cei care cumpără pământul. Avem nevoie şi de o agenţie a statului, care, atunci când omul vrea să vândă pământul neapărat, să-l poată cumpăra şi să-l scoată la vânzare în condiţii în care statul va stabili că se încardează în politica agricolă a României”, a continuat Băsescu.

El a mai spus că “a fi în UE nu înseamnă a nu avea reguli naţionale”.

Vezi si

Contribuția totală a sectorului silvic și a industriilor bazate pe lemn a ajuns la 9,86 miliarde euro anual

Contribuția totală a sectorului silvic și a industriilor bazate pe lemn a ajuns la 9,86 …

2 comments

  1. Nu vindeţi pământul străinilor!
    Dati-le in arenda!
    “Bula”

  2. ”Nu vindeți pământul străinilor,faceți-l cadou !”,spunea Președintele,nu?Pentru ”Stat”,ideea n-ar fi rea,numai că amărâtul de țăran ar vroi și el să scoată un ban de pe pământul ce l-a moștenit !Realitatea este ireal de tristă; și singura IDEE BUNĂ ESTE ACEASTA: PĂMÂNTUL ROMÂNIEI NU TREBUIE VÂNDUT CA ȘI INDUSTRIA-UN EURO ARUL ,CI ÎNAINTE DE ORICE TREBUIE CÂNTĂRIT,MĂSURAT ȘI DRĂMUIT!MAI CLAR : TREBUIE FIXAT UN PREȚ MINIMAL PENTRU ORICE FEL DE TEREN !CINE DĂ UN BAN MAI MULT,NU-ȘI PERMITE SĂ-L VÂNDĂ,CI-L IA SĂ-L LUCREZE !EU UNUL SUNT CAM PROST,DAR DACĂ AȘ AVEA UN DREPT AȘA AȘ PROCEDA!