Friday , June 9 2023

Societatile vor depune, de la 1 octombrie, declaratiile fiscale în format electronic

Contribuabilii mari si mijlocii vor depune, de la 1 octombrie, declaratiile fiscale în format electronic, în Sistemul Electronic National (SEN), a anuntat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
“MCSI si Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) coopereaza în vederea depunerii electronice a declaratiilor contribuabililor mari si mijlocii. De asemenea, cele doua institutii vor pregati sistemul pentru depunerea electronica a declaratiei unice privind contributiile sociale. Actiunea începe la 1 octombrie, prin depunerea, în SEN si implicit ANAF, a declaratiilor fiscale electronice de catre contribuabilii mari si mijlocii”, se arata într-un comunicat al MCSI remis MEDIAFAX.
De la data publicarii în Monitorul Oficial a ordinului semnat de presedintele ANAF, va fi obligatorie înregistrarea în SEN a contribuabililor mari si mijlocii care depun, urmând procedura specifica ANAF, declaratiile fiscale electronice semnate cu certificate digitale calificate.
“Declaratia unica se lanseaza pentru depunerea declaratiei aferente lunii ianuarie 2011, cu data limita de depunere 25 februarie 2011. Drept urmare, aceasta declaratie unica va fi disponibila angajatorilor începând cu data de 1 februarie 2011”, se mai spune în comunicat.
La data intrarii în vigoare a declaratiei unice se va renunta la celelalte declaratii nominale pentru Casele de asigurari sociale.
“Rezultatul acestui efort comun al MCSI și ANAF consta în faptul ca peste 30.000 de contribuabili vor putea, începând cu 1 octombrie, 2010, sa înlocuiasca ghiseele fizice cu cele virtuale”, se arata în comunicatul MCSI.
SEN este administrat de Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), subordonat MCSI.

Vezi si

Economistul șef al BNR: Toți bugetarii ar trebui să știe că a da mai mulți bani cuiva înseamnă a tăia de la altcineva. Veniturile bugetare în România sunt cele mai mici din Europa

Toți bugetarii ar trebui să știe că bugetul este extrem de încordat și a da …