Monday , December 4 2023

România, locul doi în lume la taxe si impozite

România se plaseaz\ pe locul doi în lume în privin]a num\rului de taxe care împov\reaz\ firmele, potrivit unui  studiu realizat de Banca Mondial\. 113 taxe, atât trebuie s\ pl\teasc\ firmele din România, noteaz\ raportul “Doing Business 2011”. Româna este întrecut\ doar de Ucraina, acolo unde patronii au de achitat mai multe biruri la stat. La polul opus se afl\ ]\ri cu o performan]\ economic\ remarcabil\, de[i au taxe pu]ine, cum ar fi Suedia [i Hong Kong, unde se percepe o singura tax\ anual\.

Rata total\ de impozitare este de aproape 45% în România, statul preluând, cel pu]in pe hârtie, aproape jum\tate din veniturile firmelor sub form\ de taxe, se mai precizeaz\ în studiul citat de Realitatea Tv.

În schimb, anali[tii B\ncii Mondiale cred c\ România st\ mai bine la capitolul creditare. În România, firmele ob]in credite mai u[or decât în majoritatea ]\rilor prezente în clasament, situa]ie care o plaseaz\ pe locul 15.

În clasamentul general, România se plaseaz\ pe locul 56 în topul celor 183 de economii analizate în raport, cu o pozi]ie mai jos fa]\ de edi]ia de anul trecut. România este dep\[it\, în ce prive[te condi]iile de afaceri, printre altele, de Bulgaria, Peru sau Kîrgîstan.

Vezi si

53.491 firme au fost radiate în primele zece luni din 2023

Un număr de 53.491 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele zece …

One comment

  1. Relativ la taxe sunt de acord, dar relativ la usurinta creditarii firmelor… mai discutam. Nu iti da aproape nici o banca fara sa vii cu garantii de cel putin 100% din necesarul de credit…