Saturday , December 2 2023

Reuters a publicat din greşeală necrologul miliardarului George Soros

soros-reuters

Agenţia de presă Reuters a publicat din greşeală pe site-ul ei necrologul miliardarului american de origine maghiară George Soros, informează businessinsider.com.

Cel mai remarcabil fapt din acel articol este, potrivit jurnaliştilor de la businessinsider.com, duritatea acelui necrolog, care îl face pe George Soros să pară un ipocrit şi vorbeşte despre toate crizele financiare pe care acesta le-a cauzat, pariind pe diverse monede.
În primul paragraf, Soros, în vârstă de 82 de ani, este denumit “prădător”. El este numit în paragrafele următoare “o enigmă, învelită în intelect, contradicţii şi bani”.

Potrivit telegraph.co.uk, necrologul aminteşte apoi rolul de filantrop jucat de George Soros, insistând asupra “celor 8 miliarde de dolari pe care el le-a donat prin intermediul numeroaselor organizaţii de caritate pe care le controlează”.
Articolul apărut din greşeală pe site-ul Reuters subliniază totodată donaţiile acestuia pentru diverse cauze liberale şi afirmă că “în încercarea sa de a opri realegerea lui Bush, Soros a donat 23,5 milioane de dolari unui număr de cel puţin 500 de grupuri liberale şi progresive în timpul ciclului electoral american din 2003-2004”.

Ulterior, agenţia de presă Reuters a retras acel articol de pe site-ul său şi a postat pe contul său de Twitter următoarea clarificare: “Reuters a publicat din greşeală, în avans, necrologul finanţistului şi filantropului George Soros. Un purtător de cuvânt al domnului Soros a spus că omul de afaceri, care locuieşte la New York, trăieşte şi este sănătos. Reuters regretă eroarea comisă”.

George Soros a devenit bogat şi celebru în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.
În 1993, George Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros.
Potrivit revistei Forbes, averea sa era estimată în martie 2012 la peste 20 de miliarde de dolari.

Vezi si

800.000 de asigurări RCA încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie; ASF recomandă șoferilor reînnoirea polițelor cât mai repede

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 …