Thursday , September 21 2023

Elon Musk acuză “organizația Soros” că vrea “să distrugă civilizația occidentală”

Elon Musk a acuzat “organizația” lui George Soros pe X, spunând că vrea “să distrugă civilizația occidentală”, înainte de întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, informează The Guardian. Elon Musk a acuzat că fundațiile lui George Soros vor să distrugă civilizația occidentală, înainte ca magnatul tehnologiei să aibă o întâlnire cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în California.

Musk a făcut acest comentariu ca răspuns la o postare a unui utilizator care distribuie imagini cu migranți din nordul Africii sosind pe insula italiană Lampedusa, care face referire la o „invazie condusă de George Soros” a Europei. „Organizația Soros pare să nu dorească nimic mai puțin decât distrugerea civilizației occidentale”, a postat proprietarul lui X. Soros, un om de afaceri și filantrop maghiar-american, a fost subiectul mai multor teorii ale conspirației.

Open Society Foundations, care sprijină grupurile societății civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care afectează siguranța și bunăstarea migranților, refugiaților și solicitanților de azil, este o țintă obișnuită a extremei drepte. Musk a fost acuzat de grupările pentru drepturile civile că a amplificat antisemitismul pe platforma sa, lucru pe care el îl neagă.

Elon Musk se întâlnește luni cu Netanyahu pentru discuții despre care ambii au spus că se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale, și nu pe Liga Antidefăimării (ADL), cu care Musk se ceartă pe subiectul antisemitismul pe platforma X, fostă Twitter. Cu toate acestea, Washington Post a transmis săptămâna trecută că stabilirea acestei întâlniri este cel mai recent pas într-o campanie a prietenilor și aliaților evrei ai lui Musk, pentru a evita criticile tot mai mari legate de creșterea discursului antisemit pe platforma X. Musk a amenințat că va da în judecată ADL, un grup de drepturi civile din SUA care militează împotriva antisemitismului și bigotismului și l-a acuzat că încearcă să „ucidă” platforma „făcând acuzații în mod fals despre platformă și despre mine că suntem antisemiți”. Grupurile pentru drepturile civile, inclusiv Centrul pentru Combaterea Urii Digitale și ADL, au emis concluzii conform cărora volumul discursurilor instigatoare la ură pe X a crescut sub conducerea lui Musk.

 

Vezi si

Ucraina şi-a revizuit legea minorităţilor naţionale

Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a aprobat joi o nouă versiune a legii care reglementează drepturile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *