Saturday , December 2 2023

Elon Musk, acuzat că încurajează antisemitismul după ce a spus despre Soros că “urăște omenirea”

Elon Musk a lansat un atac pe Twitter la adresa lui George Soros, pe care l-a comparat cu Magneto, personajul negativ din seria de benzi desenate X-Men, adăugând că acesta “vrea să destrame esența civilizației” și că “urăște omenirea”, comentarii despre care organizațiile pentru drepturile omului spun că vor avea darul de a alimenta antisemitismul, scrie CNN.

“Soros îmi amintește de Magneto” a scris Elon Musk pe Twitter, luni seară (marți dimineață, ora României). Postarea a venit în contextul în care omul de afaceri și filantropul George Soros dezvăluise, cu câteva zile înainte, că a vândut acțiunile pe care le avea la Tesla, compania deținută de Musk. Referirea la Magneto, personajul din seria X-Men, a fost luată drept o remarcă antisemită de mai mulți urmăritori ai lui Musk, care i-au amintit miliardarului că, la fel ca Soros, Magneto este un supraviețuitor al Holocaustului.

Ca răspuns la un astfel de comentariu, în care un utilizator îi amintea lui Musk că Soros este frecvent ținta atacurilor celor care cred în teoria conspirațiilor, în ciuda bunelor sale intenții, Musk a replicat: “Tu presupui că are intenții bune. Nu sunt așa. El vrea să destrame esența civilizației. Soros urăște omenirea”.

Jonathan Greenblatt, directorul Anti-Defamation League, o organizație care luptă împotriva antisemitismului, a criticat acest comentariu al lui Musk, despre care a spus că “le va da curaj extremiștilor”. “Soros este văzut deseori de către extremiștii de dreapta, care folosesc clișee antisemite, drept sursa problemelor lumii. Să îl vezi pe Elon Musk, indiferent care i-ar fi intenția, că hrănește acest segment, comparându-l (pe Soros n.r.) cu un erou negativ evreu, susținând că urăște omenirea, nu este doar îngrijorător, este periculos. Le va da curaj extremiștilor care deja scornesc teorii ale conspirației anti-evreiești”, a spus acesta.

 

Vezi si

Armata rusă susţine că avansează ”în toate direcţiile” în Ucraina

Armata rusă înaintează “în toate direcţiile” în Ucraina, a declarat vineri ministrul rus al apărării, …