Monday , December 4 2023

Programul Rabla pentru Electrocasnice începe pe 17 iunie. Află valoarea voucherelor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat că Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe pe 17 iunie. Bugetul de anul acesta al programului este de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai mult decât anul trecut. Acest buget va acoperi două sesiuni ale programului Rabla pentru Electrocasnice, în 2022: astfel, sesiunea I se va derula în lunile iunie – iulie 2022, iar sesiunea a II-a se va desfășura în lunile noiembrie – decembrie 2022.

Echipamentele finanțate în cadrul programului sunt împărțite în trei categorii eligibile: 1. Mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, 2. Laptopuri și tablete, 3. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Programul vine anul acesta și cu câteva modificări. Astfel, una din acestea prevede condiții mai stricte pentru persoanele care nu utilizează voucherele rezervate. Acestea nu vor mai putea aplica în cadrul programului pentru același echipament în cursul acestui an.

Valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile.

O altă modificare intervenită în programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 se referă la eliminarea televizoarelor din categoria echipamentelor eligibile.

În funcție de echipamentele finanțate prin program, valoarea voucherelor este:

400 lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasa energetică C;
400 lei pentru maşini de spălat vase, având cel puțin noua clasă energetică D;
400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puţin A++;
200 lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
500 lei pentru laptopuri;
300 lei pentru tablete.

Vezi si

53.491 firme au fost radiate în primele zece luni din 2023

Un număr de 53.491 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele zece …