Thursday , September 29 2022

Ordonata de urgenta pentru deblocarea unor proiecte de infrastructura

Premierul Dacian Ciolos a anuntat vineri ca Ministerul Transporturilor pregateste mai multe acte normative pentru a debloca procesul de avizare care intarzie anumite proiecte de infrastructura si pentru a facilita pregatirea contractelor de achizitii publice.

drum

“In zilele urmatoare, Ministerul Transporturilor pregateste o ordonanta de urgenta pentru a debloca procesul de avizare si autorizare care intarzie foarte mult multe proiecte – scoaterea din circuitul agricol de exemplu, diferitele avize legate de transportatorii de energie s.a.m.d, alti parteneri care intra in contact cu proiectele de infrastructura.

E in pregatire, totodata, e chestiune de zile, o hotarare de guvern pentru a clarifica anumite aspecte legate de achizitiile publice, la fel, pentru a facilita, pentru a simplifica si transparentiza mai mult pregatirea contractelor de achizitii publice”, a precizat Ciolos, la finalul unei intalniri de lucru avute la Ministerul Transporturilor.

Premierul a adaugat ca i-a solicitat directorului CNADNR, Catalin Homor, sa vina in perioada urmatoare cu o viziune mai precisa legata de intentiile sale pentru reprofesionalizarea companiei de drumuri.

“I-am cerut domnului director general al CNADNR ca in saptamanile urmatoare sa vina cu o viziune mai precisa legat de ceea ce vrea sa faca si in managementul companiei pentru a accelera procesul de reprofesionalizare a companiei prin cresterea performantei in pregatirea si in monitorizarea proiectelor pe care le are in responsabilitate”, a precizat prim-ministrul.

Vezi si

Isărescu: Nu am avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă cu prețul la energie decât să punem un tampon, cursul de schimb

Banca Națională a României nu a avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă …