Friday , April 26 2024

Nemtii, britanicii şi ruşii cumpără tot mai multe case în Italia

casa

Străinii, în special germanii, dar şi britanicii sau ruşii, cumpără tot mai multe locuinţe în Italia, pentru a le folosi pe post de case de vacanţă, profitând de dificultăţile financiare ale italienilor, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Străinii, în special germanii, dar şi britanicii sau ruşii, cumpără tot mai multe locuinţe în Italia, pentru a le folosi pe post de case de vacanţă, profitând de dificultăţile financiare ale italienilor, potrivit Bloomberg.

Vânzările de prorietăţi rezidenţiale au scăzut în Italia cu 26% anul trecut, la 88,1 miliarde de euro, ca urmare declinului creditării ipotecare, pe fondul a doi ani de recesiune şi al incertitudinilor legate de taxe.

Achiziţiile străinilor de case reprezentând a doua reşedinţă au avansat cu 14% anul trecut. Cumpărătorii din afara Italiei au cheltuit 2,1 miliarde de euro, potrivit datelor institutului de cercetare Scenari Immobiliari.
Germanii, lideri în topul clienţilor străini încă din 2009, au acoperit aproape 40% din totalul achiziţiilor, urmaţi de britanici, cu 18%, şi de ruşi, cu 13%.

“Este o perioadă prielnică pentru străini să cumpere. Proprietăţi care costau 2,5 milioane de euro au coborât la 1,5 milioane de euro, din cauza taxelor şi situaţiei economice. Preţurile pot să scadă chiar şi cu 30% la negociere”, a declarat Francesca Andreini, proprietarul agenţiei imobiliare Case e Ville, din Siena.
Unii politicieni italieni au criticat Germania şi pe cancelarul Angela Merkel pentru impunerea măsurilor de austeritate care au agravat problemele economice ale ţării.

Cererea germanilor pentru case de vacanţă a crescut semnificativ în ultimii ani, potrivit unui studiu al firmelor germane Engel & Voelkers şi HomeAway. Aproape 43% din respondenţii la un sondaj au afirmat că văd casele de vacanţă ca pe o investiţie pentru ieşirea la pensie, în timp ce un sfert au afirmat că sunt o formă de protecţie împotriva inflaţiei.

Vezi si

Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%

Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă …