Saturday , December 3 2022

Medicamentele se vor ieftini cu 20% de la 1 iulie

medicamente

Medicamentele se vor ieftini cu 20% de la 1 iulie, a anuntat lui ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Masura fusese anuntata acum cateva zile, din Turcia, si de premierul Victor Ponta, care a declarat ca a fost “realizata cu mari eforturi de catre Guvern”.

“Preturile de aici nu pot fi similare cu cele din tari cu alte PIB-uri fata de tara noastra”, a declarat luni ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a spus ca au existat discutii cu toti factorii implicati – FMI, Comisia Europeana, asociatiile de producatori, de distribuitori si lanturile de farmacii pentru a asigura distributia si accesul la medicamente al romanilor.

Ministrul sanatatii a spus ca a discutat cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si toti banii care vor fi economisiti prin preturile mai mici “vor ramane la ministerul sanatatii, vor fi parte a programului de a innoi lista de medicamente”.

“Toate surplusurile economisite vor ramane tot la pacienti”, a subliniat reprezentantul Guvernului.

Intrebat despre riscul ca, din cauza preturileor mici, medicamentele sa fie vandute in strainatate, Nicolae Banicioiu a spus ca au fost adoptate o serie de reglementari pentru a interzice asa ceva.

“Trebuie sa asiguri intai piata interna si apoi poti sa mergi la exportul paralel”, a spus ministrul, explicand ca acum sunt sanctiuni mai dure, care pot merge pana la pierderea licentei pentru cei care nu respecta reglementarile in domeniu.

Intrebat insistent despre faptul ca premierul a declarat ca Nicolae Banicioiu i-a spus ca pentru operatia sa ar fi fost nevoie sa se blocheze doua etaje, ministrul sanatatii a evitat sa dea un raspuns.

“Nu vreau sa ma amestec in declaratii care tin de partea politica”, a spus Banicioiu.

HotNews

Vezi si

Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar …