Saturday , December 10 2022

Guvernul menține statutul fiscal pentru angajații din IT

Guvernul a reușit să găsească, joi, o soluție în privința veniturilor angajaților din sectorul IT.

guvern

Mihai Tudose a aprobat prin memorandum instituirea uneci scheme de ajutor minimis pentru întreprinderile ai căror angajați sunt scutiți de plata impozitelor conform articolului 60 din Codul Fiscal.

Bugetul total destinat pentru asta este de 300 de milioane de lei.

Anterior, premierul anunțase că va fi luată o decizie în acest sens.

“Astăzi vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor angajaţilor din sectorul IT. De asemenea, în cercetare-dezvoltare, pentru persoanele cu dizabilităţi şi sezonieri. Iar cele mai bune veşti la sfârşit de an o să le avem de la Ministerul Transporturilor – (…) pe zona de metrou şi pe şosele rapide şi autostrăzi, nişte veşti mari”, a declarat Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis joi AGERPRES, pe agenda şedinţei se află un memorandum cu tema “Încadrarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea întreprinderilor care au angajaţi ce beneficiază de scutiri în baza art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român”. Acest memorandum se referă la angajaţii din domeniul IT.

De asemenea, Guvernul urmează să discute joi un memorandum cu tema “Demararea pregătirii unui portofoliu de proiecte de transport ce urmează a fi implementate în viitorul cadru financiar multianual (2021 – 2027)”.

antena3.ro

Vezi si

Opt din zece români vor petrece sarbătorile acasă. Jumătate și-au redus bugetul față de anul trecut

Românii se pregătesc să-și petreacă Sărbătorile mai mult acasă, decât plecați în vacanță și cu …