Monday , January 30 2023

Grecia a intrat în INCAPACITATE de PLATĂ. FMI înregistrează cel mai mare faliment din istoria sa

grecia-euro

Grecia a intrat marți în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional (FMI) după ce nu a onorat rambursarea unei scadențe de peste 1,5 miliarde de euro, a anunțat instituția de la Washington.

Atena devine astfel prima țară dezvoltată care a acumulat restanțe de plată față de FMI și nu mai are acces la resursele financiare ale instituției care, la rândul său, se confruntă cu cel mai mare faliment din istoria sa.

Grecia a pierdut termenul limită de achitare a datoriei de 1,6 miliarde de euro pe care o are faţă de FMI, la câteva ore după ce miniştrii din zona euro au refuzat să extindă termenul. Ei au spus că vor lua în discuţie o cerere de ultimă oră făcută de Grecia pentru o prelungire de doi ani rambursării împrumutului. Consiliul de Administraţie al FMI studiază, miercuri, cererea Greciei şi se va pronunţa ulterior asupra acesteia.

În urma acestor evoluţii au fost exprimate îndoieli serioase cu privire la menţinerea Greciei în zona euro, în condiţiile actuale.

Situaţia actuală a Greciei este, totodată, şi primul incident care afectează credibilitatea FMI, după cel înregistrat în 2001, de Zimbabwe, care, în vremea respectivă, a intrat în incapacitate de plată.

 

 

Vezi si

Ford recheamă în service aproape jumătate de milion de mașini din toată lumea, inclusiv Explorer, Lincoln Aviator și Lincoln Corsair

Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video …