Sunday , November 27 2022

Ginerele lui Bill Clinton este interesat să investească la Eurobank, care deţine Bancpost

eurobank

Un fond de investiţii înfiinţat de ginerele lui Bill Clinton, Marc Mezvinsky, şi alţi doi bancheri este interesat de o participaţie de 25% la banca elenă Eurobank, proprietarul Bancpost, la care statul elen a preluat aproape 94% din acţiuni în urma recapitalizării instituţiei de credit, potrivit Mediafax.

Un fond de investiţii înfiinţat de ginerele lui Bill Clinton, Marc Mezvinsky, şi alţi doi bancheri este interesat de o participaţie de 25% la banca elenă Eurobank, proprietarul Bancpost, la care statul elen a preluat aproape 94% din acţiuni în urma recapitalizării instituţiei de credit.

Conducerea Eurobank a contactat mai multe fonduri străine de investiţii în perspectiva privatizării parţiale a Eurobank în toamnă, când statul va vinde o participaţie de 25%, scrie cotidianul elen To Vima, citând directori din sectorul bancar.

Statul elen a preluat 93,6% din acţiunile Eurobank, parte a recapitalizării băncilor elene după pierderile mari înregistrate din participarea la procesul de ştergere a peste 100 de miliarde de euro din datoria statului elen.

Eurobank este singura dintre cele mai mari patru bănci din Grecia care nu a reuşit să atragă capital privat suficient în procesul de recapitalizare pentru a evita preluarea managementului de către stat. Conducerea Eurobank şi reprezentanţii statului elen au afirmat că vizează o revenire cât mai rapidă a băncii sub control privat.

Firma canadiană Fairfax este interesată de Eurobank, după ce a investit deja la subsidiara Eurobank Properties, au declarat sursele citate de To Vima.

De asemenea, Eurobank a atras şi interesul fondului de hedging Third Point, care a obţinut profit de peste 500 de milioane de euro investind în obligaţiuni ale statului elen, precum şi al Eaglevale Partners.
Fondul de investiţii Eaglevale Partners a fost înfiinţat în 2011 de Marc Mezvinsky împreună cu Bennett Grau şi Mark Mallon, doi foşti traderi pe care Mezvinsky îi cunoştea din perioada în care au lucrat cu toţii la Goldman Sachs. Eaglevale administrează active de peste 400 de milioane de dolari, potrivit portalului Institutional Investor.

Mezvinsky s-a căsătorit cu Chelsea Clinton, fiica fostului preşedinte al SUA Bill Clinton în 2010. Mezvinsky, 35 de ani, are o diplomă în studii religioase şi filozofie de la Universitatea Standford, iar ulterior a absolvit un masterat în politică, filozofie şi economie de la Universitatea Oxford.
Înainte de a-şi lansa propria firmă de investiţii, Mezvinsky a fost partener şi manager de portofoliu la firma de investiţii 3G Capital.

Eurobank controlează în România Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Grupul bancar elen a înregistat în primul trimestru un profit net de 4,3 milioane de euro în România, faţă de o pierdere de o pierdere de 10,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Anul trecut, Eurobank a raportat pentru România pierderi de peste 35 milioane de euro, după un rezultat negativ de 25,1 milioane de euro în 2011.

Vezi si

Țigările se scumpesc. Accize mari pentru vaping și tutun încălzit în UE

Comisia Europeană dorește să aducă modificări legislative astfel încât să reducă rata fumatului. Noul regim …