Tuesday , September 27 2022

Fiscul nu iti mai poate bloca contul fara sa te anunte inainte

fisc

Poprirea conturilor bancare nu se mai poate face fara instiintarea in prealabil a contribuabililor, conform unui act normativ recent intrat in vigoare.

Este vorba de OUG nr.8/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151 din 28.02.2014, care a modificat Codul de procedura fiscala.

Potrivit ordonantei recente, Fiscul nu poate pune poprire pe cont mai devreme de 30 de zile de la data informarii contribuabililor.

“Pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, prevederile alin. (5) aplicandu-se in mod corespunzator. In acest caz, prin exceptie de la art. 145 alin. (1), poprirea nu poate fi infiintata inainte de implinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicarii somatiei”, stipuleaza in ordonanta mentionata.

Inainte de intrarea in vigoare a OUG nr.8/2014, conturile bancare puteau fi blocate fara instiintarea in prealabil a celor afectati. Desi reglementarile anterioare prevedeau si anuntarea acestora, nu era mentionata data la care urma sa se intample acest lucru.

Vezi si

Contribuția totală a sectorului silvic și a industriilor bazate pe lemn a ajuns la 9,86 miliarde euro anual

Contribuția totală a sectorului silvic și a industriilor bazate pe lemn a ajuns la 9,86 …