Sunday , July 21 2024

Mai multe companii de stat aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor își mută conturile de la BCR

În contextul votului negativ austriac privind aderarea țării noastre la Schengen şi boicotului cerut de unii politicieni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îşi mută conturile de la BCR (bancă deţinută de austriecii de la Erste) la CEC. Același gest îl vor face și CFR, Aeroportul București și Portul Constanța, conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care precizează că motivul ar fi, de fapt, condițiile mai bune oferite de CEC.

Şeful CNAIR nu menţionează că decizia ar avea vreo legătură cu boicotul. “Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variantă mai bună pentru CNAIR. (…) Este o decizie adminstrativă a noastră. (…) Nu trebuie să-ţi ţii toate ouăle într-un singur coş”, este explicaţia neclară oferită de Cristian Pistol, cel care din septembrie 2021 se află la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR nu este singura companie care a luat această decizie, aşa cum a precizat ministrul Transporturilor, marţi dimineaţă. „CNAIR şi-a anunțat o anumită intenție (de a-și muta conturile de la BCR la CEC) și știu că vor face, mi-au spus și mie. Nu doar CNAIR, ci am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, Aeroportul București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă”, a anunţat Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

“Eu nu pot să dictez directorilor de companii ce să facă, am fost anunțat ca ministru. Nu e vorba doar de CNAIR, și tot ceea ce ține de CFR, și Administrația Portului Constanța și Aeroporturile. Cei care aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunțat că vor face toate diligențele. Toți se vor muta la o bancă românească, eu cred că e bine. Eu nu am conturi la bănci austriece”, a precizat Grindeanu, citat de Biziday.

Vezi si

Sărbătoare: Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Tradiții și obiceiuri

Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 iulie. …