Wednesday , May 29 2024

Facebook face o achizitie surprinzatoare

titan aerospace

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, intenţionează să cumpere o companie care produce avioane solare fără pilot.

Facebook negociază achiziţionarea companiei Titan Aerospace, care produce drone solare capabile să zboare timp de cinci ani. Conform surselor Techcrunch, Facebook vrea să ofere prin intermediul acestor drone solare internet în zone inaccesibile. În primă fază, compania intenţionează să construiască 11.000 de astfel de aparate de zbor pe care să le desfăşoare pe teritoriul Africii.

Oficialii companiei Titan Aerospace au confirmat că poartă discuţii cu cei de la Facebook. Suma vehiculată este de 60 de milioane de dolari. Facebook a anunţat recent achiziţia aplicaţiei de mesagerie multiplatformă WhatsApp pentru 16 miliarde de dolari, cea mai importantă preluare din istoria primei reţele de socializare din lume care a împlinit zece ani de existenţă.

Google derulează în prezent un program asemănător denumit Proiectul Loon, prin care încearcă să ofere acces la internet prin intermediul unor baloane de mari dimensiuni umplute cu heliu.

capital.ro

 

Vezi si

Productivitatea unui salariat din România este de 15.000 de euro/an, de trei ori sub media europeană

Cele aproximativ 540.000 de IMM-uri existente, la ora actuală, în România ne plasează tot pe …